Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В області мають бути створені невеличкі пекарні

12 листопада 2012 - 14:42

В області мають бути створені невеличкі пекарні

Про це заявив голова обласної державної адміністрації Олександр Пеклушенко під час апаратної наради, де була детально проаналізована ситуація, що призвела до коливання цін на хлібобулочні вироби в регіоні.

Наразі цінову ситуацію на ринку хліба вдалося стабілізувати. Запорізькі пекарні почали отримувати дешеве зерно з Аграрного фонду. Однак для того, щоб це питання вдалося швидко врегулювати, зокрема і фінансову його частину, керівник обласної виконавчої влади змушений був порушити його особисто перед Президентом України.

За інформацією директора регіонального відділення Аграрного фонду України Андрія Реуцького, хлібопекарські підприємства регіону вже забезпечені борошном на поточний місяць. Однак формування помольної партії на цьому не закінчиться.

У цьому контексті очільник регіону поцікавився, чому керівники міст обласного значення не потурбувалися про вирішення цього питання заздалегідь, не порушували його тоді, коли воно назріло.

- Цінова криза на ринку хліба – це приклад безвідповідальності влади на всіх рівнях. Приклад, коли облдержадміністрація змушена врегульовувати наслідки проблемної ситуації. Не маємо права допустити її повторення, - наголосив Олександр Пеклушенко.

Також керівник обласної виконавчої влади звернувся до представників хлібопекарських підприємств: «Я проти того, щоб ми штучно втримували ціну на хліб. Якщо є об’єктивні причини для її підвищення – ми підемо на цей крок. Однак перед цим ситуацію необхідно пояснити людям. Переконаний, у такому разі запоріжці зрозуміють нас».

Обговорюючи це питання, Олександр Пеклушенко поділився міркуваннями щодо необхідності розвитку в регіоні невеликих пекарень.

- Понад 70% усього хліба в області виробляється одним підприємством. Для нас це великий ризик. Тому маємо ініціювати розвиток невеличких пекарень, створити всі умови для їх роботи – розробити програму їх підтримки, мінімізувати фінансове навантаження на старті, - резюмував О. Пеклушенко.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі