Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Віктор Ємельяненко: «Наші статистичні звіти мають відображати реальну картину, бути об’єктивними та повними»

8 листопада 2012 - 09:43

Перший заступник голови обласної державної адміністрації Віктор Ємельяненко провів нараду з проблемних питань надання єдиної звітності про обсяги введеного в експлуатацію житла на території регіону.

Як пояснив представник обласної виконавчої влади, звітні дані до центральних органів влади подають дві установи – Головне управління статистики в Запорізькій області та інспекція державного архітектурно-будівельного контролю в Запорізькій області. При цьому ці дані суттєво різняться між собою, що викликає запитання в керівництва країни.

- Статистичні звіти, які ми направляємо до Києва, мають відображати реальну картину, бути об’єктивними та повними. Тому нині маємо знайти механізм, який дозволить узгодити дані між собою та виявити недопрацювання, через які звіти управління статистики та інспекції різняться, - поставив завдання Віктор Ємельяненко.

Як з’ясувалося в ході наради, проблема виникла через те, що індивідуальні забудовники оформляють  документацію в інспекції державного архітектурно-будівельного контролю в Запорізькій області. При цьому, як свідчить практика, люди затягують з  інформуванням  про новий будинок органи місцевого самоврядування, які вже подають звіти до Головного управління статистики в Запорізькій області.

Зважаючи на таку ситуацію, Віктор Ємельяненко запропонував запровадити щомісячні звірки даних інспекції та управління статистики для того, щоб виявляти людей, які при оформленні документів  не завітали зі звітом до органів місцевого самоврядування. На переконання посадовця з такими несумлінними громадянами має проводитись роз’яснювальна робота.

За підсумками обговорення    учасники заходу мають надати свої пропозиції щодо врегулювання цього питання. Після їх узагальнення управління містобудування та архітектури ОДА запропонує найбільш оптимальний механізм, який дозволить скоригувати цю роботу.

 

Довідково: у першому півріччі 2012 року введено в експлуатацію 94,3 тис. кв. м. загальної площі житла, з яких 82,6 тис. кв. м. – житло індивідуальних забудовників.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі