Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Приватизація й управління державною власністю

Регіональне відділення ФДМУ по Запорізькій області продовжує роботу з передачі державного житлового фонду до комунальної власності територіальних громад Запорізької області

19 жовтня 2012 - 15:36

На сьогодні в управлінні регіонального відділення перебуває 193 об'єктів державного житлового фонду (у тому числі 10 гуртожитків), які підлягають передачі до комунальної власності територіальних громад Запорізької області.

У рамках роботи підгрупи з основних напрямків державної політики у сфері приватизації у складі робочої групи „Сталий економічний розвиток, бізнес-клімат та інвестиції” регіонального комітету з економічних реформ Запорізької області та на виконання протокольного доручення наради від 23.03.2012 регіональним відділенням у травні, червні, серпні та вересні поточного року за участі представників Запорізької міської ради, Управління житлово-комунального господарства обласної державної адміністрації, відділу з питань банкрутства Головного управління юстиції у Запорізькій області, районних державних адміністрацій, міських, сільських, селищних рад були проведені наради питань передачі у комунальну власність об'єктів житлового фонду, у тому числі гуртожитків. Зокрема, були опрацьовані та узгоджені спільні дії з питання приймання-передачі у комунальну власність громади м. Запоріжжя гуртожитків, розташованих за адресами: вул. Горького, 159-б, (ВАТ „Гамма”), вул. Глісерна, 8 (ЗАТ „Емонт”), вул. Героїв Сталінграду, 6 (ВАТ „Запоріжінструмент”), вул. Окружна, 4 (ЗАТ „Запоріжжводбуд”), вул. Рельєфна, 18 (ВАТ „НДІ „Перетворювач”), вул. Возз'єднання України, 38 (ПАТ „Запоріжсклофлюс”), вул. Матросова, 23-а (ПАТ „Запорізький завод феросплавів”), а також питання щодо приймання-передачі у комунальну власність державного житлового фонду, який у процесі приватизації не увійшов до статутних капіталів таких господарських товариств: ВАТ „Атманай”, ВАТ „Астраханське РТП”, ВАТ „Нестерянська птахофабрика”, ВАТ „Запорізький племптахорадгосп-репродуктор”, ВАТ „Металург”.

У результаті проведених засідань були прийняті рішення про здійснення дій щодо безумовного прийняття державного житлового фонду у комунальну власність відповідних територіальних громад. Та для прискорення процедури вже у жовтні такі ж наради були проведені повторно.

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі