Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

НОВИНИ

Про відкриття виставки „Запоріжжя моє кохане”

18 жовтня 2012 - 10:48

Шістнадцятого жовтня в обласному художньому музеї відбулось відкриття персональної виставки члена Запорізької організації Національної спілки художників України Бориса Єгорова „Запоріжжя моє кохане”.

У заході взяли участь заступник начальника управління культури і туризм облдержадміністрації Малакова К.Ф., художники, музейні працівники, громадськість.

Борис Кузьмович Єгоров належить до когорти відомих запорізьких художників старшого покоління, котрі утверджували самобутність регіональної живописної школи й невтомно відстоювали кращі традиції вітчизняного реалістичного мистецтва. Протягом шести десятиліть його творчість займає помітне місце в художньому житті Запоріжжя. Ретроспективна виставка живопису, що включає понад 60 картин, висвітлює творчий шлях митця з далеких 1940-х до сьогодення. Величний Дніпрогес, сивий Славутич, легендарна Хортиця, степові простори, запорізькі заводи-гіганти й славні люди нашого краю постають у численних полотнах майстра.

За багаторічну плідну творчу діяльність, значний особистий внесок у розвиток образотворчого мистецтва, активну участь у всеукраїнських і обласних культурно-мистецьких заходах та з нагоди Дня художника Борис Кузьмович був нагороджений Подякою управління культури і туризму облдержадміністрації.

Читайте також