Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Приватизація й управління державною власністю

Регіональне відділення ФДМУ по Запорізькій області провело засідання колегії

13 вересня 2012 - 09:40

Питання погашення заборгованості із заробітної плати господарських товариств, корпоративні права яких знаходяться на обліку в регіональному відділенні, перебуває на постійному контролі, тому в черговий раз було винесене на порядок денний колегії регіонального відділення. На засідання колегії регіонального відділення запросили керівників товариств-боржників. Цього разу перед членами колегії виступили голова правління ВАТ „Вуглецевий композит” О.В.Кирпушко та керуючий санацією ВАТ „НДІ „Перетворювач” С.В.Персюк, які детально проінформували присутніх про стан заборгованості, а також повідомили про найближчі заходи щодо її погашення. Крім того, колегія вирішила рекомендувати регіональному відділенню звернутись до заступника голови Запорізької обласної державної адміністрації А. М. Гамова, який курирує питання погашення заборгованості із заробітної плати, щодо сприяння у вирішенні цього питання.

У поточному році від приватизації об‘єктів державної власності до Державного бюджету надійшло 3608, 98 тис. грн., у тому числі від продажу земельних ділянок – 170,480 тис. грн. – такі дані навела заступник начальника регіонального відділення І.В.Мітенко, доповідач з іншого питання. У своєму виступі вона звернула увагу на хід приватизації об‘єктів державної власності та проаналізувала існуючі проблемні питання, пов'язані з підготовкою до продажу об‘єктів приватизації разом із земельними ділянками.

Про стан управління корпоративними правами держави доповіла перший заступник начальника регіонального відділення О.Д.Спіріна. Вона, зокрема, зазначила, що регіональне відділення здійснює функції з управління державними корпоративними правами 11 ВАТ, 4 з яких перебувають на різних стадіях банкрутства, а також проінформувала про роботу регіонального відділення у цьому напрямку.

Крім того, на виконання доручення управління державної служби Головного управління державної служби України в Запорізькій області на засіданні колегії було розглянуте питання про стан виконання вимог Закону України „Про засади запобігання і протидії корупції” та інших нормативно-правових актів з питань запобігання корупції.

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі