Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Область готується до осінньої призовної кампанії

12 вересня 2012 - 14:08

Напередодні старту осіннього призову 2012 року в Запоріжжі відбулося дводенне інструкторсько-методичне навчання Південного оперативного командування України, до складу якого входять вісім регіонів та АР Крим. Фінішним заходом  стала нарада в обласній державній адміністрації за участю першого заступника голови ОДА Віктора Ємельяненка та першого заступника командувача ПОК генерал-майора Олександра Размазіна.

Учасники заходу проаналізували підсумки призову весною 2012 р. та визначили завдання щодо підготовки та проведення  осінньої призовної кампанії.

Як повідомив генерал-майор Олександр Розмазнін, під час осінньої призовної кампанії до лав Збройних Сил України та інших військових формувань з південних регіонів країни необхідно направити 9 тис. юнаків.

- Таке невелике завдання пояснюється тим, що ми готуємось до переходу на контрактну службу. По завершенні осіннього призову  2013 року ми почнемо працювати тільки з тими юнаками, які бажатимуть служити за контрактом, - повідомив Олександр Розмазнін.

Від Запорізької області до ЗСУ та інших військових формувань восени буде направлено всього 770 призовників, тоді як навесні відбули на службу 1000 запорізьких хлопців.

Наразі приміщення призовних комісій регіону готуються до роботи. Про стовідсоткову готовність до осіннього призову прозвітували районні комісаріати Комунарського району м. Запоріжжя, Мелітопольського, Веселівського та Токмацького районів.

Зовсім не готові до роботи   в Михайлівському та Чернігівському районах. Разом з тим, військовий комісар Запорізького обласного військового комісаріату полковник Давид Моін відзначив, що є території, де зовсім відсутні призовні дільниці. Так, у Приазовському, Приморському, Куйбишевському та Розівському районах юнаки проходять медичну комісію на базі центральних районних лікарень.

Перший заступник голови облдержадміністрації Віктор Ємельяненко поставив завдання представникам райдержадмністрацій цих територій вирішити це питання в найкоротші строки.

- Попереджую, що триматиму його на особливому контролі. Наш обов’язок – забезпечити юнакам призовного віку проходження медкомісії виключно на спеціалізованих дільницях, а не в порядку загальної черги в  районних лікарнях. До кінця року це питання повинно бути знято з порядку денного, - наголосив посадовець.

Окремо відповідальні за проведення призовної кампанії мають звернути увагу на якість проведення медкомісій. Молоді люди, які мають серйозні хронічні захворювання, не повинні потрапити до списків військовозобов’язаних.

Ще одне проблемне питання, яке виникло ще під час весняної призовної кампанії, – забезпечення транспортом для перевезення призовників. Транспортні перевезення організує райдержадміністрація чи місцева влада. Однак, навесні в Мелітопольському районі з цим були певні проблеми. Представник Мелітопольської РДА заявив, що наразі питання повністю відпрацьоване, восени транспорт буде.

- Сподіваюсь, усі присутні врахують озвучені зауваження та організують проведення осінньої призовної кампанії на найвищому рівні, - резюмував представник обласної виконавчої влади.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни