Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Реформи у сфері житлово-комунального господарства

В Запорізькій області успішно працює програма з проведення навчальних відео-семінарів з інвестиційного менеджменту у житлово-комунальному господарстві

6 вересня 2012 - 16:50

Робота по реалізації проекту «Розробка регіональної інвестиційної програми розвитку житлово-комунального господарства Запорізької області на 2013-2015 роки» розпочато в червні поточного року. Рішенням сесії Запорізької обласної ради на розробку програми виділено 1 млн.грн. Дані кошти були розподілені між усіма територіями Запорізької області. Міста і райони області були розподілені на 7 груп, для кожної з груп передбачено проведення 5 навчальних семінарів.

Підготовлено і видано розпорядження голови облдержадміністрації про створення обласної групи управління інвестиційними проектами у сфері ЖКГ, відповідно до розпорядження на всіх територіях області також створені такі групи.

Першим результатом роботи груп управління проектами повинні стати інвестиційні пропозиції, ініціаторами яких є керівники громад (сільські, селищні, міські ради), а також товариства співвласників багатоквартирних будинків. Спочатку формуються інвестиційні пропозиції, а потім розробляються їхні паспорти, що містять в собі вичерпну інформацію про суть проблеми, на вирішення якої спрямовано проект, шляхи її вирішення, необхідних сумах і передбачуваних джерелах фінансування, терміни реалізації проекту. До аналізу проектних пропозицій приєднуються експерти з груп управління проектами районів, міст, обласної державної адміністрації та Мінрегіону.

Наступним етапом є розробка місцевих інвестиційних програм відповідного населеного пункту, в які увійдуть паспорта всіх інвестиційних пропозицій на території даної сільради, селища, міста районного значення. З місцевих програм будуть сформовані районні та міські програми. Фінальним результатом має стати створення регіональної інвестиційної програми розвитку житлово-комунального господарства Запорізької області на 2013-2015 роки.

Ми вже можемо говорити про перші результати роботи. Так містом Бердянськ було підготовлено 239 інвестиційних заявки, Бердянським районом - 193, Розівський район - 100, Куйбишевський район - 88, Чернігівським районом - 53.

Провівши попередній аналіз перспективності заявок, розпочато розробку паспортів інвестиційних проектів.

На сьогоднішній день розроблено більше 200 паспортів.

Читайте також

Незламний запорізький бізнес продовжує працювати під час війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 01.09.2024

Впродовж доби окупанти 164 рази били по 10 населених пунктах Запорізької області.

«Шаную воїнів, біжу за Героїв України»: Запоріжжя вшанувало пам'ять полеглих воїнів патріотичним забігом

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 31.08.2024

Впродовж доби окупанти 221 раз били по 10 населених пунктах Запорізької області.

Як заклади освіти дотримуються заходів безпеки: результати інспекції ДСНС та Національної поліції

Україна має майбутнє: Запорізький національний університет розпочав новий навчальний рік урочистою посвятою першокурсників

Очне навчання в садочках, школах, профтехах та коледжах: Запорізька область готова до нового навчального року

Запорізькі підприємці отримають майже 77 млн грн на розвиток бізнесу за програмою «Власна справа»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 30.08.2024

Навчання та гуртки в укритті: Запорізька санаторна школа-інтернат № 7 готується до повернення дітей у класи