Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласна влада залучає громадськість до контролю

4 вересня 2012 - 15:30

Обласна влада залучає громадськість до контролю

Під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Андрія Гамова відбувся семінар  щодо підвищення ефективності інформаційно-просвітницької роботи у громадських радах, які діють при органах місцевої виконавчої влади та місцевого самоврядування.

- Сьогодні ми можемо говорити про перші підсумки  реалізації соціальних ініціатив Президента України в регіоні. У рамках цієї роботи на розвиток соціально-культурної сфери, підвищення добробуту населення Запорізького краю спрямовано понад 570 млн. грн. – рекордна сума за всі роки незалежності. Ці кошти освоюються на реконструкції обласної дитячої лікарні, ремонтних роботах в протитуберкульозному диспансері, обласній філармонії, розпочато модернізацію водогону Вільнянськ-Новомиколаївка, будівництво артезіанських свердловин у Василівському районі, газифікацію Приазовського району тощо. Це неповний перелік того, що буде зроблено до кінця поточного року. Тож ми прагнемо, щоб ви у себе на місцях допомогли донести до людей інформацію про позитивні зрушення в соціально-економічній сфері регіону. Адже це наш спільний результат – влади і громад міст, сіл і селищ, - окреслив мету заходу Андрій Гамов.

Учасників семінару ознайомили з ходом та першими результатами реалізації соціальних ініціатив Президента. Зокрема, на території області розгорнуто мережу мобільних соціальних офісів, у яких створено понад 260 нових робочих місць соціальних працівників. Внаслідок перерахунку середній розмір пенсії в області зріс на 142 грн. На реалізацію програми «Доступне житло» область з держбюджету отримала 39,8 млн.грн. Компенсацію за вклади в колишньому Ощадбанку СРСР  уже отримали майже 100 тисяч жителів регіону, і виплати тривають.

- Поряд з цим, перед нами стоїть немаловажливе завдання – забезпечити відкритість і прозорість використання бюджетних коштів, щоб не була розкрадена жодна народна копійка.  Громадськість – незамінний помічник влади  у справі контролю за якістю проведених робіт, здійсненням державних закупівель чи проведенням тендерних процедур, - наголосив заступник голови облдержадміністрації.

На завершення  представникам громадських організацій презентували програму «Teamspeak», яка встановлена на сайті Громадської ради при облдержадміністрації  і використовуватиметься для інтерактивного спілкування членів громадських рад з різних міст і районів області, що сприятиме  більш тісній координації їх діяльності.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни