Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Розвиток сільського господарства та проведення земельної реформи

Проведення та поновлення нормативної грошової оцінки земель області

23 липня 2012 - 15:09

Нормативна грошова оцінка земель населених пунктів Запорізької області повністю виконана у 950 населених пунктах. Однак згідно із ст.18 Закону України «Про внесення змін до ст.18 Закону України «Про оцінку земель» поновлення нормативної грошової оцінки земель в населених пунктах повинно проводитись не рідше ніж один раз на 5-7 років.

В даний час у Запорізькій області роботи з поновлення нормативної грошової оцінки земель населених пунктів проведені у 527 населених пунктах.

Для завершення робіт з поновлення нормативної грошової оцінки земель населених пунктів Запорізької області Головним управлінням Держкомзему у Запорізькій області внесені зміни до Програми з проведення нормативної грошової оцінки земель у Запорізькій області на 2008 – 2012 роки, які були затвердженні на сесії Запорізької обласної ради 31 травня 2012 року (рішення № 11).

Згідно зі змінами до Програми, у 2012 році заплановано провести поновлення нормативної грошової оцінки земель 408 населених пунктів. Виконання цих робіт планується провести за кошти у розмірі 2981,499 тис. грн., а саме: за кошти з обласного бюджету (субвенція територіям) – 904,576 тис. грн., за кошти з місцевих бюджетів – 2076,923 тис. грн.

Прогнозне збільшення надходжень до місцевих бюджетів від проведення робіт по поновленню нормативної грошової оцінки земель населених пунктів по Запорізькій області становить 46,474 млн. грн. (згідно обласної Програми).

Нормативна грошова оцінка земель несільськогосподарського призначення за межами населених пунктів по Запорізькій області проведена на площі 39,237 тис. га., що становить 34,94% від загальної площі земель.

Роботи по виконанню нормативної грошової оцінки земель несільськогосподарського призначення за межами населених пунктів Програмою заплановано завершити у 2012 році. Для цих цілей необхідне асигнування в обсязі 1726,4 тис. грн., з них: 300 тис. грн. – з обласного бюджету; 1426,4 тис. грн. – з місцевих бюджетів.

Прогнозне збільшення надходжень до місцевих бюджетів від проведення робіт з нормативної грошової оцінки земель несільськогосподарського призначення за межами населених пунктів становить 4,320 млн. грн.    

Читайте також

Черговий акт терору: російські окупанти обстріляли Запоріжжя КАБами

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 29.09.2024

Впродовж доби окупанти завдали 345 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області.

Мелітопольська лікарня «переїхала» до Запоріжжя: допомога для військових та внутрішніх переселенців

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.09.2024

Впродовж доби окупанти завдали 429 ударів по 8 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 947-го дня війни

«Армія відновлення»: вже понад три тисячі направлень було видано на виконання суспільно корисних робіт в Запоріжжі

Поліпшення доступу до ліків в сільській місцевості: в Запорізькій області запускають мобільний аптечний пункт

Вища ефективність та менше ризиків: у Запорізькій обласній клінічній лікарні провели унікальну операцію на серці

Меморандум про співпрацю між Запорізькою ОДА та Укргазбанком: здешевлення кредитів для місцевого бізнесу

Сімʼя для кожної дитини: обласна влада та ЮНІСЕФ обговорили план дій для захисту інтересів дітей, позбавлених батьківського піклування