Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Покращення інвестиційного клімату

Новини Проекту ЄС/ПРООН та ін.

12 липня 2012 - 10:23

07 червня 2012 року відбулось засідання координаційної ради з реалізації Проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду-ІІ», присвячене розгляду питань щодо реалізації Проекту у І півріччі 2012 року та затвердженню Плану дій Проекту на друге півріччя 2012 року.

11-12 червня 2012 року в м. Києві відбулась щорічна оглядова зустріч Проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток орієнтований на громаду – ІІ» за участі контактної особи від управління зовнішніх зносин та зовнішньоекономічної діяльності облдержадміністрації. Мета зустрічі – аналіз та обговорення досягнень Проекту «Місцевий розвиток орієнтований на громаду – ІІ» впродовж першого року впровадження, а також обговорення за участі профільних спеціалістів Проекту початку впровадження двох нових компонентів – економічний та з енергоефективності.

19 червня 2012 року в Запорізької торгово-промислової палати за участі представників управління зовнішніх зносин та зовнішньоекономічної діяльності облдержадміністрації та ДБУ «Запорізький регіональний центр з інвестицій і розвитку» відбувся навчальний семінар «Розробка інвестиційних проектів» для спеціалістів, відповідальних за розробку та супроводження інвестиційних проектів 25 територій регіону. В рамках семінару були розглянуті питання розробки якісних інвестиційних проектів та основ проектного менеджменту, зокрема формулювання мети проекту, розрахунок рентабельності і прибутку та ін.

20 червня 2012 року в Веселівському районі Запорізької області відбувся Форум місцевого розвитку з реалізації другої фази Проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток орієнтований на громаду-ІІ», на якому були розглянуті питання щодо відкриття громадами казначейських рахунків, підготовки мікропроектної документації та було затверджено два мікропроектів громад.

06 липня 2012 року  відбулася селекторна нарада «Підготовка до впровадження компоненти з енергоефективності в рамках співфінансування з Проектом ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду - ІІ» за участі 14 територій Запорізької області. У період з квітня по червень 2012 року в рамках проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду-ІІ» (далі - МРГ) проводився конкурс на пілотну реалізацію компоненти з енергоефективності серед усіх областей України.

Завданням Конкурсу було виявлення найбільш потенційно розвинених і готових до впровадження інноваційних енергозберігаючих технологій областей, з метою розвитку промисловості і сільського господарства.

З боку Запорізької облдержадміністрації та Запорізької обласної ради за підтримки та активної участі Обласного ресурсного центру громад проекту ЄС/ПРООН «МРГ-ІІ» на розгляд журі конкурсу була подана одна з найсильніших заявок на впровадження компоненти з енергоефективності, що дозволило нашому регіону стати одним з переможців в цьому конкурсі і отримати право реалізації відповідного пілотного проекту, а також грант від ЄС/ПРООН на реалізацію заходів у сумі 220 тис. $. Всього в Україну відібрано 6 пілотних областей.

10-11 липня 2012 року контактна особа від Запорізької області з реалізації Проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду-ІІ» разом із менеджерами Проекту провели навчальні тренінги в селах Верхня Криниця, Підгірне, Тополине та смт. Степногірськ Василівського району щодо підготовки мікропроектних пропозицій. Окрім того проведено робочі візити до сіл Таврія та Корніївка Веселівського району в яких на завершальному етапі знаходяться проекти з заміни вікон в школах. Треба зауважити, що Веселівський, Василівський та Токмацький є реплікацій ними районами та в повній мірі долучились до Проекту в лютому 2012 року. 

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі