Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Приватизація й управління державною власністю

Регіональне відділення як основний член підгрупи з питань приватизації та управління державною власністю у складі робочої групи „Сталий економічний розвиток, бізнес-клімат та інвестиції” регіонального комітету з економічних реформ Запорізької області

27 червня 2012 - 11:32

Регіональне відділення забезпечило надходження майже 7 млн. грн. від оренди державного майна до Державного бюджету України. Таким чином, план з надходження від оренди, встановлений регіональному відділенню Фондом державного майна України, вже виконаний майже на 75%. Такий результат був забезпечений злагодженою роботою всього колективу регіонального відділення, а також плідною співпрацею з відділами державної виконавчої служби та Головним управлінням юстиції в Запорізькій області. Про це зазначив на засіданні колегії регіонального відділення доповідач з питання порядку денного „Про стан виконання завдань щодо забезпечення надходжень від орендної плати до Державного бюджету України у 2012 році та вирішення проблемних питань, які виникають у процесі передачі в оренду державного майна” начальник відділу оренди державного майна Щербаков Б.В.

Питання погашення заборгованості із заробітної плати, перед Пенсійним фондом та Державним бюджетом України підприємствами, державні корпоративні права яких перебувають на обліку в регіональному відділенні, в черговий раз розглянули на засіданні колегії регіонального відділення. Була  детально проаналізована ситуація, що склалась на двох товариствах-боржниках із заробітної плати – ВАТ „Вуглецевий композит” та ВАТ „НДІ „Перетворювач”. Ці підприємства є економічно неактивними, знаходяться в процедурі банкрутства, внаслідок арешту рахунків не мають можливості вести виробничу діяльність. У результаті вжитих заходів щодо оптимізації структури підприємств та робочого часу, організації продажу металобрухту, а також інших дій щодо зменшення адміністративних витрат, вдалося стабілізувати зростання заборгованості з заробітної плати працівникам товариств. Станом на 26.06.2012 вдалося скоротити заборгованість із виплати заробітної плати у порівнянні з початком 2011 року перед працівниками ВАТ „Вуглецевий композит” та ВАТ „НДІ Перетворювач” на понад мільйон гривень – повідомив начальник відділу управління корпоративними правами та державним майном Гавриленко В.Я. Крім того, він запропонував необхідні кроки для подальшого зменшення заборгованостей. На засіданні колегії були присутні представники товариств-боржників, які надали присутнім оперативні дані щодо стану погашення заборгованостей.

Начальник юридичного відділу, доповідач з питання „Про стан претензійно-позовної роботи у регіональному відділенні” Фалілєєва Ю.Д. повідомила присутніх, що протягом І півріччя 2012 року в провадженні господарських, адміністративних судів та судів загальної юрисдикції знаходилося 130 справ, в яких регіональне відділення брало участь в якості позивача, відповідача, третьої особи чи учасника судового процесу (справи про банкрутство). Протягом І кварталу 2012 року відбулось понад 330 судових засідань з вищевказаних справ. Близько 80 % рішень судів, прийнятих упродовж І кварталу 2012 року, були на користь регіонального відділення. При цьому було задоволено позовів регіонального відділення на загальну суму 2 млн.351 тис.046грн.

Крім того, на засіданні колегії розглянули питання „Про стан виконавської дисципліни у регіональному відділенні”. 

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі