Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Реалізація нових соціальних ініціатив Президента України

Релігійні організації області обговорили соціальні ініціативи Президента України

26 квітня 2012 - 15:06

Релігійні організації області обговорили соціальні ініціативи Президента України

Заступник голови обласної державної адміністрації Андрій Гамов провів засідання ради релігійних організацій при голові ОДА, на якому  обговорили соціальні ініціативи Президента України, а також прийнято два звернення до керівника держави.

- Держава та релігійні організації – це соціальні партнери у питаннях підтримки незахищених верств населення. Координація цієї роботи, підтримка соціального служіння релігійних організацій – це теми для нашого з вами спільного обговорення. У цьому контексті пропоную розглянути  соціальні ініціативи Президента України та благодійну діяльність релігійних організацій, - зазначив Андрій Гамов.

Начальник Головного управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області Анатолій Казачук ознайомив представників релігійних організацій з особливостями соціальних ініціатив Президента України в сфері пенсійного забезпечення,  роз’яснив порядок перерахунку пенсій та закликав звертатися до фонду за фаховою допомогою.

Архієпископ Запорізький та Мелітопольський Української Православної Церкви Лука поінформував учасників заходу про підсумки акції «Любов милосердствує».

- Я дуже вдячний голові облдержадміністрації Олександру Пеклушенку, який приєднався до нашої благодійної акції та залучив до неї громадськість. Він допоміг не тільки словом, а й головне – ділом. У тому числі завдяки його допомозі нам вдалося зібрати понад мільйон гривень пожертв, а більше 1600 запоріжців здали 500 літрів крові. Тепер ми можемо з упевненістю сказати, що у нас толерантне, відкрите та щире суспільство, яке готове допомагати своїм братам та сестрам, - зазначив архієпископ Лука.

Також священослужитель повідомив, що підготував звернення до Президента України Віктора Януковича з проханням заборонити парад людей нетрадиційної орієнтації, який має пройти в Києві. Він звернувся до керівників інших релігійних організацій з проханням підтримати його ініціативу та  підписати звернення.

Також він запропонував колегам підтримати ще одне звернення стосовно внесення змін до викладання у школах світової літератури. На його погляд, не треба включати в програму твори сучасних письменників, які пишуть про потойбічний світ та магію, бо виховання дітей має базуватися на класиці, яка вчить дітей головним заповідям Божим та пропагує високі моральні цінності.

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі