Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Міжнародні інтеграція і співпраця

26 червня 2012 року було підписано Угоду між Запорізькою облдержадміністрацією України та Урядом Московської області Російської Федерації про торговельно-економічне, науково-технічне та культурне співробітництво

26 червня 2012 - 13:18

З метою розширення співробітництва з регіонами Російської Федерації  26 червня 2012 року було підписано Угоду між Запорізькою облдержадміністрацією України та Урядом Московської області  Російської Федерації про торговельно-економічне, науково-технічне та культурне співробітництво (текст угоди додається).

Угодою передбачено створення сприятливих умов для встановлення прямих контактів між господарюючими суб'єктами Запорізької та Московської областей, можливість формування системи державної підтримки пріоритетних напрямів розвитку міжрегіонального та прикордонного співробітництва.

Досягнуто домовленостей щодо сприяння розвитку торгово-економічного, науково-технічного, соціального, культурного та гуманітарного співробітництва між регіональними утвореннями, розвитку їх інфраструктури, а також взаємодії в сфері екології, освіти, охорони здоров'я та агропромислового комплексу.

В рамках Угоди планується підписання Плану спільних заходів з реалізації угоди. На сьогоднішній день структурними підрозділами облдержадміністрація розпочата робота з розробки конкретних заходів, які сприятиме подальшому розширенню співробітництва Сторін.

Крім того, заплановано запросити делегацію Московської області відвідати нашу область в рамках проведення 5 спеціалізованої виставки «Екотехнології. Альтернативна енергетика-2012» (11-14.09.2012). Під час візиту планується проведення круглого столу за участю російських та запорізьких ділових кіл, відвідання провідних підприємств та участь у виставкових заходах.   

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі