Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко: «Завдання влади – створити оптимальну управлінську систему, яка буде захищати інтереси народу та держави»

21 червня 2012 - 13:53

Голова обласної державної адміністрації Олександр Пеклушенко привітав працівників ОДА з Днем державної служби України, який відзначається 23 червня. Кращих держслужбовців керівник області нагородив грамотами облдержадміністрації.

- Держслужбовці всіх рівнів – це і є влада. Служити державі, а значить – народу України, - обов’язок кожного держслужбовця. Довіра до влади починається з кожного з нас, від нашого професіоналізму та бажання допомогти людям залежить ефективність державної політики. У травні цього року Верховна Рада України прийняла закон про норми етичної поведінки чиновників, в якому прописано низку вимог та обмежень для держслужбовців. Але я переконаний, що там не вистачає одного пункту: «державний службовець не має права бути байдужим», - зазначив Олександр Пеклушенко.

Також посадовець відзначив, що обсяг роботи, який доводиться виконувати держслужбовцям, – колосальний, а заробітна плата при цьому – мізерна. Це питання нещодавно обговорювалося на державному рівні і воно буде вирішено вже наступного року.

- Минулого року Верховна Рада України прийняла закон «Про державну службу», а цього року Президент України Віктор Янукович підписав Указ, яким затверджена Стратегія державної кадрової політики на 2012-2020 роки. Всі ці зусилля спрямовані на одне – створення оптимальної управлінської системи, яка буде захищати інтереси держави, надавати якісні адміністративні послуги населенню та мотивувати професіоналів до роботи в органах влади, - зазначив посадовець.

Олександр Пеклушенко окремо подякував і ветеранам держслужби, які присвятили своє життя цій непростій і відповідальній справі.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни