Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Реформи у сфері житлово-комунального господарства

Петро Гончарук перевірить можливості постачання води до Кушугума, Балабино та Малокатеринівки під більшим тиском

15 червня 2012 - 16:14

Водопровідні мережі смт Кушугум розраховані та побудовані для забезпечення питною водою на господарсько-побутові потреби з водорозбірних колонок загального користування. Останніми роками система водопостачання селища не реконструювалася. Поліпшення благоустрою житлового фонду в смт Кушугум, а також використання мешканцями селища питної води для поливу присадибних господарств в літній період призводять до значного збільшення водоспоживання. Застарілі водопровідні мережі селища не справляються зі збільшенням об'ємів подачі питної води, що призводить до перебоїв у водопостачанні селища, особливо в період з травня до вересня. Питна вода вимушено подається населенню за графіком, погодженим з Кушугумскою селищною радою, два рази на тиждень.

Дане питання обговорювалось на нараді, яку проводив заступник голови облдержадміністрації Петро Гонарук. Учасники наради – представники місцевого самоврядування, Запорізької райдержадміністрації, КП «Водоканал» - обговорили механізми, які дозволять остаточно розв’язати проблему водопостачання.

Одним з варіантів вирішення проблемного питання водопостачання смт Кушугум є добудова перекачуючої насосної станції на магістральному водогоні від м. Запоріжжя до селищ Кушугум, Балабине, Малокатеринівка. З метою прискорення вирішення питання фінансування завершення будівництва у 2012 році об’єкта «Перекачуюча насосна станція на магістральному водогоні від м. Запоріжжя до смт Кушугум, Балабине, Малокатеринівка», облдержадміністрація звернулася з відповідним зверненням до Мінрегіону України.

Крім того, на виконання листа Мінекономрозвитку України  «Перекачуюча насосна станція на магістральному водогоні від м. Запоріжжя до смт Кушугум, Балабине, Малокатеринівка», облдержадміністрацією запропоновано включити до Переліку інвестиційних проектів та заходів, що пропонується фінансувати у 2012 році за рахунок коштів з державного фонду регіонального розвитку.

Також Петро Гончарук вирішив особисто виїхати у цех КП «Водоканал» з метою перевірити можливості постачання води до Кушугума та Малокатеринівки під більшим тиском.

- Маємо використати всі можливості для того, щоб вже зараз спробувати стабілізувати ситуацію. Однак, необхідно донести до людей, що стовідсотково вирішити проблеми  водопостачання цієї території можливо, але не за один день. Будівництво станції, технічного водоводу та реконструкція мереж  потребує певного часу, - підбив риску представник обласної виконавчої влади.

Читайте також

Незламний запорізький бізнес продовжує працювати під час війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 01.09.2024

Впродовж доби окупанти 164 рази били по 10 населених пунктах Запорізької області.

«Шаную воїнів, біжу за Героїв України»: Запоріжжя вшанувало пам'ять полеглих воїнів патріотичним забігом

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 31.08.2024

Впродовж доби окупанти 221 раз били по 10 населених пунктах Запорізької області.

Як заклади освіти дотримуються заходів безпеки: результати інспекції ДСНС та Національної поліції

Україна має майбутнє: Запорізький національний університет розпочав новий навчальний рік урочистою посвятою першокурсників

Очне навчання в садочках, школах, профтехах та коледжах: Запорізька область готова до нового навчального року

Запорізькі підприємці отримають майже 77 млн грн на розвиток бізнесу за програмою «Власна справа»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 30.08.2024

Навчання та гуртки в укритті: Запорізька санаторна школа-інтернат № 7 готується до повернення дітей у класи