Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В області посилюють протипожежні заходи на відкритих територіях

14 травня 2012 - 17:22

В області посилюють протипожежні заходи на відкритих територіях

Перший заступник голови облдержадміністрації Віктор Ємельяненко провів обласну селекторну нараду щодо проведення протипожежних заходів на території регіону.

- Кількість пожеж на території Запорізької області в останні дні стрімко зростає, що викликає серйозне занепокоєння. Ми маємо об’єднати зусилля та значно посилити профілактичні протипожежні заходи на території області, залучити до цієї роботи громадські організації, населення, пліпшити співпрацю з правоохоронними органами, дорожніми службами та іншими підрозділами. В першу чергу необхідно звернути увагу на лісові угіддя, поля та узбіччя доріг, - зазначив Віктор Ємельяненко.

Станом на 13 травня з початку року на відкритих територіях області сталося 370 пожеж (минулого року за аналогічний період – 864), з них 161 пожежа - у Запоріжжі, 38 – у Бердянську та в Бердянському районі, 35 – у Запорізькому районі. У лісничих господарствах сталось 27 пожеж, минулого року за аналогічний період – 19.

Зараз в області фіксують по 15-20 пожеж на добу, особливу небезпеку представляють пожежі на відкритих територіях, адже там полум’я поширюється особливо швидко.

За підсумками селекторної наради Віктор Ємельяненко дав завдання створити мобільну робочу групу при облдержадміністрації, яка перш за все, перевірить найбільш проблемні території області. Крім того, буде здійснюватись постійний, цілодобовий моніторинг ситуації у регіоні, уся інформація про всі пожежі буде оперативно надаватись керівництву області.

- Також нагадую всім територіям, що зараз розпочинаються шкільні канікули, для нас це також особливий період. Минулого тижня, 11 травня, в обласному центрі вже сталась трагедія за участю дитини: 17-річний хлопець пірнув зі скелі у Дніпро та не виплив на поверхню. На жаль, рятувальникам не вдалось його врятувати. Саме тому, у найкоротші строки необхідно провести профілактичні бесіди з освітянами та батьками дітей щодо правил безпечної поведінки дітей під час літніх канікул, - зазначив Віктор Ємельяненко.

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі