Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко: «Обласна влада підтримає кожного власника підприємства, що інвестує у модернізацію виробництва та екологічні програми»

14 травня 2012 - 17:11

Сьогодні голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко взяв участь в урочистій церемонії відкриття газоочистки  сталеплавильного цеху №3 ПАТ «Дніпроспецсталь».

Будівництво та встановлення сучасної газоочистки  на СПЦ-3 - один з пунктів обласної  програми  виведення Запоріжжя з екологічної кризи.  Газоочисні установки сталеплавильного цеху №3 було введено в експлуатацію в 70-х роках ХХ сторіччя. Останнім часом вони не забезпечували дотримання сучасних екологічних вимог. Нове ж обладнання, як запевняють фахівців, дозволить зменшити кількість викидів в атмосферу на цьому об’єкті на 70%.

Рішення про реалізацію проекту щодо реконструкції газоочисток заводом «Дніпроспецсталь» ухвалили у складний посткризовий 2009 рік. Керівництво підприємства не приховує, що мотивом для прийняття цього рішення, у тому числі, була й жорстка позиція обласної влади, котра наполегливо вимагала виконання заходів регіональної програми захисту довкілля.

Головне призначення нової газоочистки - відбір та фільтрація викидів від забруднюючих технологічних джерел. Продуктивність установки складає 1 200 тис. м3/рік.

Голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко подякував колективу заводу «Дніпроспецсталь», керівникам підприємства та його власникам за реалізацію цього важливого з точки зору екології проекту.

- Філософія обласної влади в питаннях промисловості та екології – надзвичайно проста і зрозуміла. Ми будемо боротися за кожне робоче місце на підприємствах регіону. Разом з тим, ми будемо вимагати, щоб кожен власник інвестував у модернізацію та екологічні проекти. Ми готові вислухати  власника і підтримати його, якщо він буде активно працювати в напрямку реалізації обласної програми, спрямованої на очищення повітря Запоріжжя, - зауважив Олександр Пеклушенко.

Будівництво та введення в експлуатацію нової газоочистки коштувало підприємству «Дніпроспецсталь» майже 11 мільйонів доларів. Втім, як повідомив виконуючий обов’язки голови правління ПАТ «Дніпроспецсталь» Віталій Корнієвський, - роботи щодо реалізації цього екологічного проекту на підприємстві будуть продовжуватись і у 2013 році. Також, за словами керівника підприємства, вже найближчим часом на заводі буде реалізований  унікальний для України проект – планується розпочати роботу нового металургійного цеху, що буде відповідати усім сучасним екологічним умовам.

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі