Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Завдання для аграріїв – зберегти посіви від шкідників та хвороб

14 травня 2012 - 17:02

Завдання для аграріїв – зберегти посіви від шкідників та хвороб

Заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Олександр Сень провів всеукраїнську селекторну нараду з питань проведення комплексу весняно-польових робіт. Запорізьку область представляв заступник голови облдержадміністрації Олександр Дудка.

За інформацією заступника Міністра аграрної політики та продовольства України, загалом в Україні засіяно 8,5 млн. ярих зернових. Добігають кінця строки посіву кукурудзи, сорго, соняшника, гречки та сої. У Запорізькій області вже посіяно 73 тис. га кукурудзи (99% до плану), 367 тис. га соняшника (83%), 1,2 тис. га гречки (70%) та 11 тис. га сої (112%).

Коментуючи структуру сівозмін, яка надійшла до міністерства з регіонів, урядовець наголосив на необхідності зважено підходити до насичення сівозмін  соняшником.

- Торік ми засіяли соняшника на 1,5 млн. га більше, аніж запланували. Нині не маємо права допустити повторення ситуації, оскільки для нас важливо зберегти родючість ґрунту, - наголосив Олександр Сень. Разом з тим, заступник Міністра аграрної політики та продовольства України назвав регіони, які вже перевиконали план посіву технічних культур – Хмельницька, Волинська та Івано-Франківська області.

Щодо строків завершення посівної кампанії, О. Сень повідомив, що вже найближчим часом синоптики прогнозують початок довготривалих опадів. Тож бажано закінчити посівну до 17 – 20 травня.

Спекотна та засушлива погода, яка встановилася у південних та південно-східних регіонах країни сприяє розвитку різноманітних хвороб та шкідників. Тож наразі аграрії  Запорізької, Херсонської, Дніпропетровської, Одеської областей та АРК мають забезпечити проведення комплексу заходів захисту рослин.

Станом на 12.05.2012 запорізькі аграрії обробили 967 тис. га посівів. Забезпеченість агропромислових підприємств пестицидами складає 100%.

- Для нас настав надзвичайно відповідальний період – необхідно зберегти посіви та забезпечити належну врожайність сільськогосподарських культур. Від зваженості та оперативності рішень, які приймаються сьогодні, залежить якість майбутнього врожаю та загалом продовольча безпека країни. Сподіваюсь, всі ви розумієте це, - резюмував заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Олександр Сень.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі