Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко: «В області повинна бути програма розвитку хлібного виробництва»

14 травня 2012 - 09:01

Олександр Пеклушенко: «В області повинна бути програма розвитку хлібного виробництва»

Хід проведення комплексу весняно-польових робіт на території регіону розглянули учасники наради з питань соціально-економічного розвитку територій, яку провів голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко. 

Детально про хід посівної кампанії поінформував заступник голови ОДА Олександр Дудка.

За інформацією посадовця із 625 тис. га озимих зернових перезимували посіви на 527 тис. га або 84 %. Найбільше постраждали посіви ячменю. Станом на 8 травня пересіяно 92% площ загиблих посівів. Пересівали переважно ярими зерновими, кукурудзою, просом та сорго.

Окреслюючи структуру посівних площ, Олександр Дудка звернув увагу голів райдержадміністрацій на насичення соняшника в сівозмінах.

- Згідно наукового обґрунтування насиченість технічних культур у сівозміні має складати не більше 12-15 %. Для Запорізької області ця цифра була збільшена до 24%. Нам пішли на поступки, тож ми зобовязані дотримуватись рекомендацій, не виснажувати родючість земель на десятки років вперед, - підкреслив посадовець.

Окремо заступник голови обласної державної адміністрації зупинився на розвитку молочного скотарства. Незважаючи на завдання очільника регіону – протягом року суттєво збільшити поголів’я худоби, адекватно на це завдання відреагували не всі території. Подяку за цю роботу О. Дудка висловив тільки керівникам Кам’янсько-Дніпровського, Великобілозерського та Запорізького районів.

Завершуючи доповідь, Олександр Дудка повідомив неприємний факт:  у Мелітополі, незважаючи на меморандум, підписаний з обласною владою, зросла ціна на хліб.  

Мелітопольський міський голова Сергій Вальтер надав роз’яснення  щодо  цієї ситуації. За його словами, ціни на соціальні сорти хліба залишились незмінними, а всі інші хлібобулочні вироби дещо подорожчали.

- Для того, щоб не бути заручниками виробників хлібобулочної продукції, нам необхідно розробити програму розвитку хлібного виробництва. Особлива увага має бути приділена розвитку невеликих пекарень. Це – стратегічний ринок, не маємо права допустити його монополізації, - наголосив Олександр Пеклушенко. Також керівник регіону висловив переконання, що необхідно серйозно попрацювати над вдосконаленням позицій програми формування регіонального запасу зерна.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі