Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Підвищення якості послуг – шлях до збільшення кількості туристів

14 травня 2012 - 10:47

Підвищення якості послуг – шлях до збільшення кількості туристів

Розвиток регіону як історико-культурного, курортного та туристичного центру Півдня України – це один з пріоритетних напрямів діяльності облдержадміністрації на поточний рік. Саме тому на реалізацію заходів Програми розвитку рекреаційно-курортного комплексу та туризму в Запорізькій області на 2011-2015 роки цього року виділено 627 тис.грн.

Про це повідомив заступник голови облдержадміністрації Микола Ярмощук під час наради з головами райдержадміністрацій та райрад, а також з головами міст обласного значення з питань соціально-економічного розвитку територій, яка відбулася під головуванням очільника регіону Олександра Пеклушенка.

- Цього року вперше затверджено заходи з перспективним терміном виконання - три роки, що надає можливість системного вирішення питань розвитку приморських та рекреаційних територій, забезпечує умови безпечного та якісного оздоровлення населення. На особливий контроль облдержадміністрації взято питання моніторингу оздоровчих закладів, проблем водопостачання та будівництва очисних споруд, якості питної води, боротьби зі стихійними сміттєзвалищами, благоустрою в паркових зонах, ремонту доріг, дотримання законодавства при організації перевезень пасажирів, забезпечення безпеки туристів, - зазначив Микола Ярмощук.

За словами посадовця, території області вже провели певну роботу з підготовки туристичної та курортно-рекреаційної сфери до оздоровчого сезону та обслуговування туристів, гостей і вболівальників Євро-2012. Одні з найкращих показників підготовки до початку сезону має курорт державного значення – м.Бердянськ. Також позитивні зрушення відбулися в обласному центрі: створено автобусний туристичний маршрут на острів Хортиця, розроблено проект програми розвитку туризму, але не затверджено через відсутність відповідного фінансування. Дієві заходи вжито у м.Мелітополь, Василівському, Гуляйпільському, Мелітопольському та Розівському районах.

Микола Ярмощук також закцентував увагу на проблемних питаннях.

- Загальні недоліки для усіх приморських територій – це відсутність повноцінної централізованої каналізаційної системи та дієвого контролю за стихійною торгівлею харчовими продуктами, які швидко псуються, особливо стравами домашнього приготування в рекреаційних зонах. Також у повному обсязі не завершено складання реєстру та паспортів туристично-оздоровчих об’єктів, - зазначив Микола Ярмощук.

З метою забезпечення системного підходу до проведення літнього туристично-курортного сезону облдержадміністрацією наразі створюється міжвідомча робоча група, яка до 25 травня здійснить комплексну перевірку готовності приморських територій до  відкриття сезону 2012 року.

- Незабаром Україна прийматиме Чемпіонат Європи з футболу, що покладає на регіон додаткові зобов’язання з розвитку туристичної інфраструктури. Тож наше завдання – консолідувати  зусилля для забезпечення проведення туристично-курортного сезону в регіоні та прийняття європейських уболівальників, гарантуючи всім безпечний та змістовний відпочинок у Запорізькій області, - підсумував Микола Ярмощук.

Коментуючи хід підготовки області до початку туристичного сезону, голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко зазначив, що туристи мають відчувати себе на запорізькій землі максимально комфортно.

- Перше, з чого треба почати – це  максимально забезпечити території вказівниками. Крім того, на вокзалах мають працювати люди, готові надати туристам інформацію першої необхідності. Ще одне важливе питання – це розміщення туристів. Нам треба створити квартирні бюро, в яких люди зможуть знайти собі житло за їхніми потребами та вимогами. Наше головне завдання – щороку збільшувати кількість туристів за рахунок підвищення якості послуг, - підкреслив Олександр Пеклушенко.

 

Довідкова інформація:

На сьогодні курортно-туристична інфраструктура регіону включає в себе понад 250 суб’єктів туристичної діяльності, близько 400 оздоровчих установ, більше 50 готелів, а також широкий спектр культурно-дозвіллєвих установ.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі