Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В області підбито підсумки конкурсу «Нащадки переможців»

11 травня 2012 - 12:18

В облдержадміністрації відбулося нагородження переможців ХІІ обласного конкурсу серед молодих журналістів «Нащадки переможців», який проходив під патронатом голови ОДА Олександра Пеклушенка та за ініціативи обласної молодіжної громадської організації «Прес-центр «Акцент». Цей конкурс добре відомий серед запорізької молоді, адже проводиться вже 12 років поспіль.

Від імені голови обласної державної адміністрації лауреатів конкурсу привітав заступник голови ОДА Микола Ярмощук, а переможцям вручив дипломи.

- Практика професійної журналістики свідчить: інколи словом ранити легше, ніж кулею. Саме тому ви, як майбутні журналісти, маєте найвищу моральну відповідальність за кожне сказане та написане слово. Ви несете пам’ять про подвиги дідів та прадідів, і дуже добре, що у вас є чітке розуміння того, що людина, яка не пам’ятає минулого, буде переживати це кожного дня у сучасності. Від імені голови облдержадміністрації Олександра Пеклушенка щиро вітаю вас з завершенням конкурсу та дякую за активну громадянську позицію, - зазначив Микола Ярмощук.

З вітальним словом до учасників конкурсу також звернулися ветерани Великої Вітчизняної війни, представники місцевої влади та керівники структурних підрозділів ОДА.

У конкурсі взяли участь автори 600 робіт із 110 навчальних закладів області: дописувачі шкільних газет, друкованих видань коледжів, студентських та молодіжних видань, а також молоді люди, які працюють у професійних ЗМІ регіону.

За його результатами визначено переможців у номінаціях «Знаю!Поважаю! Пишаюсь!», «Не старіють душею ветерани!», «Діти війни», «Професія журналіста зобов’язує», «Життя очима молоді», «Кумири сучасної молоді». Також  обрано кращі постери на тему «Я відповідаю за своє майбутнє» та кращі світлини у номінації «Яскраві моменти життя». Найкращі роботи опубліковані у книзі «Літопис», яку отримали всі учасники конкурсу.

Головна мета конкурсу – підтримка талановитої молоді, заохочення кореспондентів до самовдосконалення, розвиток молодіжної преси в Україні.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі