Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Безробітні запоріжці будуть активніше залучатися до громадських робіт

10 травня 2012 - 17:08

Безробітні запоріжці будуть активніше залучатися до громадських робіт

Заступник голови обласної державної адміністрації Петро Гончарук провів нараду щодо залучення безробітних до громадських робіт, у якій взяли участь керівники територій та директор обласного центру зайнятості Ірина Дудник.

- У центрі зайнятості є кошти, які треба використовувати для розвитку житлово-комунального господарства. Але проблема їх використання полягає в тому, що в нас немає єдиної для всього регіону системи роботи. Відповідно, ми не використовуємо в повній мірі ресурс, який маємо, - зазначив Петро Гончарук.

За словами Ірини Дудник, минулого року обласний центр зайнятості отримав 11 млн.грн., з яких було використано лише 10 млн.грн., а мільйон довелося повернути. Кошти залишилися невикористаними через неналагоджену роботу з місцевою владою Запоріжжя.

- Цього року ми отримали 8 млн.грн., 40% цієї суми вже розписано та закріплено відповідними документами. У нас є серйозна проблема в організації громадських робіт як у Запоріжжі, так і в області загалом. Справа в тому, що громадські роботи мають фінансуватися з трьох джерел: з місцевих бюджетів,  бюджетів працедавців, а також з бюджету соцстрахування. До того ж, на громадські роботи ми можемо направляти тільки тих людей, які не отримують соціальні виплати по безробіттю. На сьогодні в центрі зайнятості зареєстровано 23 тис.людей, з них сім тисяч  не отримують  виплати, - повідомила Ірина Дудник.

За її словами, головна проблема полягає в тому, що в місцевих бюджетах просто не закладаються кошти на громадські роботи. Області необхідна єдина програма дій, яка в першу чергу буде стосуватися Запоріжжя, яка має передбачати міру відповідальності учасників, а також розміри фінансування від кожного з них.

- Цього року на громадські роботи з місцевого бюджету Енергодара виділено 250 тис.грн., і це дуже гарний показник. Звісно, ми розуміємо, що не кожна територія може виділити таку серйозну суму, тому готові виділяти не 30%, як це мало б бути, а більше, - зазначила Ірина Дудник.

За словами Петра Гончарука, головне в розробці цієї програми - не забувати про передбачення кінцевого результату, щоб кошти були витрачені недаремно.

- Мало просто зібрати сміття, його треба ще й вивезти. Проїжджаючи територію області, я бачив, що на деяких узбіччях складено пакети зі сміттям, але їх не вивезли,  вони розриваються і сміття розлітається знову. Відповідно, кошти на прибирання даної ділянки було витрачено марно. Тож дуже важлива саме систематична робота та детальне опрацювання всіх етапів, ми повинні бачити ефективність використання кожної копійки, - зазначив Петро Гончарук.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі