Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко подякував запоріжцям за участь у святкуванні Перемоги

9 травня 2012 - 14:58

Голова обласної державної адміністрації Олександр Пеклушенко взяв участь у народних гуляннях з нагоди  67-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні, які відбулися у парку Перемоги в Запоріжжі.

У цей святковий день парк Перемоги  об’єднав відпочиваючих запоріжців, ветеранів- радянських солдатів, моряків, піонерів. Крім того, широко була представлена воєнна техніка та ретро-автомобілі.

На галявині в центрі парку представники історико-патріотичного клубу військової реконструкції «Воїн» розбили справжній військово-польовий табір, куди і завітав очільник регіону. Разом з солдатами вони пом’янули загиблих воїнів та випили за здоров’я ветеранів.

- Тут, у таборі, відчуваєш справжній дух воєнних років. Реставрація подій Великої Вітчизняної війни - це яскраве театралізоване дійство, яке вражає, повертає у минуле, показує все в реальному, не прикрашеному світлі. Цей напрямок необхідно розвивати, оскільки такі вистави є цікавими та пізнавальними і для дітей, і для дорослих, - наголосив  Олександр Пеклушенко.

Також керівник обласної виконавчої влади висловив подяку запоріжцям, які в цей спекотний день вийшли на вулиці міста, щоб вшанувати світлу пам'ять радянських воїнів, привітати ветеранів Великої Вітчизняної війни та підтвердити, що свято Перемоги  залишається одним з найсвітліших днів і донині.

- Сьогодні я побачив справжню підтримку запоріжців, які відгукнулися на заклик влади – вийти та привітати найважливіших людей у нашій державі – ветеранів. Для себе я зробив такий висновок: якщо влада щира та чесна перед народом, вона завжди матиме підтримку людей. Цього року свято Перемоги дійсно стало одним з найяскравіших та об’єднуючих за останні десять років, - поділився враженнями Олександр Пеклушенко.

 Також голова облдержадміністрації оглянув Алею орденів, яка відкрилась на честь свята. На алеї представлені 11 орденів та  медаль «Золота Зірка» Героя Радянського Союзу. Серед орденів - «Орден Слави», «Орден Червоної Зірки», «Орден Вітчизняної війни», «Орден Олександра Невського», «Орден Богдана Хмельницького», «Орден Кутузова», «Орден Ушакова», «Орден Суворова», «Орден Червоного прапора СРСР», «Орден «Перемоги». Під кожним орденом надається роз’яснення, за який вчинок людина отримувала таку нагороду.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі