Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Дудка: «Причини зростання ціни на продовольчі товари будуть проаналізовані»

25 квітня 2012 - 17:02

Олександр Дудка: «Причини зростання ціни на продовольчі товари будуть проаналізовані»

Заступник голови обласної державної адміністрації Олександр Дудка провів засідання обласної комісії з питань забезпечення населення регіону основними продовольчими товарами. Захід відбувся за участю заступника голови ОДА Петра Гончарука.

Члени обласної комісії розглянули ряд факторів, які негативно вплинули на подорожчання цін на певні види продуктів. Зокрема, у квітні зросла ціна на ковбасу варену (3,3%), сметану жирністю 15% (1,4%), рибу (0,8 %), сало (0,6 %), сир кисломолочний (0,1%). Крім того, у Приморському районі хлібопекарське підприємство ПСП «Банівка» збільшло вартість хлібу вищого ґатунку.

- Така ситуація викликає занепокоєння керівника обласної державної адміністрації та потребує ухвалення невідкладних рішень, які дозволять оперативно стабілізувати ціну на ці популярні продукти харчування, - наголосив заступник голови ОДА Олександр Дудка.

Посадовець доручив керівникам райдержадміністрації провести моніторинг причин зростання цін на окремі групи товарів: «В області немає дефіциту сала, сиру чи ковбаси. У тому разі, якщо десь у районі виникне така проблема, звертайтеся до облдержадміністрації ми проведемо роботу з підприємцями і вирішимо це питання протягом двох, максимум трьох днів».

Разом з тим, незважаючи на подорожчання продуктів, представник  ГУ економіки ОДА повідомила, що за рівнем ціни на сало область посідає 22 місце серед всіх регіонів країни, на рибу – 24, на сир – 20, на сметану – 12.

Ефективним важелем впливу на цінову ситуацію на ринку харчових продуктів визнано проведення ярмарків. Враховуючи це, найближчим часом ГУ агропромислового розвитку ОДА проведе детальний моніторинг кількості ярмарок, які були проведені на місцях з початку року.

Генеральний директор ТОВ «АК «Агросервіс 2000» Богдан Свинцицький поінформував членів обласної комісії про причини подорожчання хлібобулочних виробів. Серед них – зростання ціни на паливно-мастильні матеріали та зерно, а також збільшення розмірів заробітної плати працівникам галузі. Разом з тим, він підкреслив, що ціна на соціальні сорти хліба в області залишається незмінною, тож, умов меморандуму, підписаного в облдержадміністрації 4 жовтня 2011 року виробники хліба дотримуються.

- Ми вдячні за вашу патріотичну позицію щодо виконання умов меморандуму не тільки на словах, але й на ділі. Торік в області було засіяно на 100 тис. га більше озимої пшениці. Однак, через несприятливі погодні умови, майже 98 тис. га – загинуло. Разом з тим, інші засіяні площі знаходяться у задовільному та доброму стані. Відтак можемо прогнозувати добрий врожай та розраховувати на стабілізацію цін на ринку зерна, - зазначив Олександр Дудка.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 887-го дня війни

Нова платформа «Пульс»: збір відгуків про державу від бізнесу

Отримати бронювання за годину тепер можливо в Дії

До уваги суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності!

Як уберегти себе від гепатиту: поради запорізьких епідеміологів

«Проблема звільнення наших хлопців з полону повинна бути на слуху», – сестра військовополоненого Оксана

Як замовити ліки з безкоштовною доставкою до відділень Укрпошти

Свідоме споживання електроенергії – нова норма для запоріжців

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 29.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 573 удари по 10 населених пунктах Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області