Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Віктор Сірман: «Завдяки перинатальним центрам ми зможемо знизити інвалідність та смертність дітей віком до одного року»

25 квітня 2012 - 15:02

Віктор Сірман: «Завдяки перинатальним центрам ми зможемо знизити інвалідність та смертність дітей віком до одного року»

Заступник голови облдержадміністрації Микола Ярмощук провів робочу нараду з питань створення обласного перинатального центру у Запоріжжі, в якій взяв участь керівник Національного проекту «Нове життя - нова якість охорони материнства і дитинства» Віктор Сірман.

- Ми маємо створити всі необхідні умови, щоб пацієнти з патологіями – вагітні жінки та немовлята, - змогли отримувати висококваліфіковану медичну допомогу. За рахунок відкриття таких центрів у всіх регіонах Україні ми зможемо значно знизити інвалідність та смертність дітей віком до 1 року, - зазначив Віктор Сірман.

Також керівник проекту підкреслив, що обласний перинатальний центр повинен мати зручне розташування, аби пацієнти змогли без перешкод діставатися до нього з усіх районів області, а також, щоб навколо центру була вся необхідна інфраструктура.

Створення перинатальних центрів у регіонах України ведеться за кошти, які виділяються з Державного бюджету України та з місцевих бюджетів (20-25%). Крім того, за рахунок Фонду Віктора Пінчука буде обладнано реанімаційні відділення для новонароджених дітей. Також центральна влада рекомендує регіонам шукати та залучати до фінансування партнерів на місцевому рівні, зокрема, промислові підприємства та інші соціально відповідальні недержавні структури.

Як повідомив Микола Ярмощук, попередньо обласна влада планує виділити на створення обласного перинатального центру 8 млн.грн.

- В обласному бюджеті на фінансування перинатального центру передбачено 8 млн. грн. Зважаючи на те, що голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко неодноразово наголошував, що створення цього закладу є для нас пріоритетним питанням, є всі підстави сподіватись, що ця сума буде збільшена, - зазначив посадовець.

За словами Віктора Сірмана, до реалізації Національного проекту «Нове життя - нова якість охорони материнства і дитинства» залучені представники 8 міжнародних організацій.

- У найближчий час буде підписано Меморандум між Україною та Німеччиною, згідно з яким наші німецькі колеги готові прийняти на стажування українських лікарів, які у майбутньому будуть працювати у перинатальних центрах, - повідомив Віктор Сірман.

 

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 887-го дня війни

Нова платформа «Пульс»: збір відгуків про державу від бізнесу

Отримати бронювання за годину тепер можливо в Дії

До уваги суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності!

Як уберегти себе від гепатиту: поради запорізьких епідеміологів

«Проблема звільнення наших хлопців з полону повинна бути на слуху», – сестра військовополоненого Оксана

Як замовити ліки з безкоштовною доставкою до відділень Укрпошти

Свідоме споживання електроенергії – нова норма для запоріжців

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 29.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 573 удари по 10 населених пунктах Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області