Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко: «Я не дозволю експлуатувати тему створення перинатального центру напередодні парламентських виборів»

25 квітня 2012 - 12:55

Олександр Пеклушенко: «Я не дозволю експлуатувати тему створення перинатального центру напередодні парламентських виборів»

Голова обласної державної адміністрації Олександр Пеклушенко зустрівся з керівником Національного проекту «Нове життя - нова якість охорони материнства і дитинства» Віктором Сірманом. Під час розмови йшлося про хід робіт та строки створення перинатального центру в Запорізькій області.

- Ми дуже категорично налаштовані щодо створення сучасного обласного перинатального центру, філософія роботи нам добре зрозуміла. У вас вже є гарний досвід у створенні таких закладів, тому сподіваємося на вашу консультаційну допомогу, - зазначив Олександр Пеклушенко, звертаючись до упорядника Національного проекту.

Віктор Сірман переконаний, що пологовий будинок № 5 м. Запоріжжя – це заклад, який найкраще підходить для створення на його основі перинатального центру.

- Олександре Миколайовичу, з вашим призначенням на посаду голови Запорізької облдержадміністрації активізувалась робота зі створення перинатального центру, вирішилося головне питання щодо приймання-передачі нерухомого майна міського пологового будинку № 5 до спільної власності територіальних громад сіл, селищ та міст Запорізької області з подальшим його закріпленням на праві оперативного управління за Запорізькою обласною клінічною лікарнею для розроблення проектно-кошторисної документації. І зараз ми маємо визначитися, коли саме ви плануєте відкрити перинатальний центр: у 2012 або в 2013 році, - зазначив Віктор Сірман.

Олександр Пеклушенко підкреслив, що створення перинатального центру – це вкрай важливе питання, і поспішати тут не варто.

- Звісно, чим швидше буде відкрито цей заклад, тим краще, але головне зберегти якісний підхід, тому ми плануємо відкриття перинатального центру на 2013 рік. Я переконаний, що Національний проект «Нове життя - нова якість охорони материнства і дитинства» - це не об’єкт чи привід для піару, тому я не хочу, щоб ця тема експлуатувалась напередодні парламентських виборів. Ми всі виконуємо свою роботу незалежно від того, кого куди обирають, - зазначив Олександр Пеклушенко.

Віктор Сірман висловив впевненість щодо успішності та оперативності роботи обласної влади стосовно створення перинатального центру та зазначив, що за всі роки незалежності України питання материнства та дитинства вперше винесено на такий високий рівень.

- Проблеми у майбутніх матерів та немовлят, на превеликий жаль, виникають у 60-70% випадках, тому перинатальний центр нам вкрай необхідний. Я впевнений, що після відкриття до нього буде вишиковуватися чимала черга, а відтак виникне потреба у забезпеченні адекватного утримання закладу. Саме тому ми вже зараз опрацьовуємо умови солідарного фінансування. Проте, це вже другий етап роботи, нині ж головне для нас – створити сучасний перинатальний центр, - підсумував Олександр Пеклушенко.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 887-го дня війни

Нова платформа «Пульс»: збір відгуків про державу від бізнесу

Отримати бронювання за годину тепер можливо в Дії

До уваги суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності!

Як уберегти себе від гепатиту: поради запорізьких епідеміологів

«Проблема звільнення наших хлопців з полону повинна бути на слуху», – сестра військовополоненого Оксана

Як замовити ліки з безкоштовною доставкою до відділень Укрпошти

Свідоме споживання електроенергії – нова норма для запоріжців

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 29.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 573 удари по 10 населених пунктах Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області