Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Завдяки збільшенню дохідної частини держбюджету область отримала додаткові ресурси

19 квітня 2012 - 14:41

Завдяки збільшенню дохідної частини держбюджету область отримала додаткові ресурси

Голова обласної державної адміністрації Олександр Пеклушенко взяв участь у засіданні 17 позачергової сесії обласної ради шостого скликання.

Депутати позачергово зібралися у зв’язку з необхідністю оперативного вирішення нагальних питань, зокрема, перерозподілу затверджених бюджетних призначень та розподілу субвенцій, отриманих з державного бюджету України.

Минулого тижня на сесії Верховної Ради України народні обранці затвердили ряд змін до Державного бюджету України на 2012 рік. У поточному році дохідна частина держбюджету  збільшена на 33,3 млрд. грн. У першу чергу ці кошти будуть спрямовані на реалізацію соціальних ініціатив Президента України.

Завдяки перерозподілу коштів Запорізька область отримала понад 130,7 млн. грн. додаткових ресурсів. Ці кошти спрямовані на виплату допомоги та покращення якості соціальних послуг малозабезпеченим категоріям населення, підвищення матеріальної забезпеченості інвалідів І та ІІ груп, оплату праці працівників бюджетної сфери тощо.

- Завдяки спільним зусиллям народних депутатів від Запорізької області в регіон надійшло 7 млн. грн. на соціально-економічний розвиток окремих територій. Крім того, за програмами міністерств  закладено кошти на інформатизацію та комп’ютеризацію загальноосвітніх навчальних закладів та на завершення реконструкції покрівлі Музею історії запорозького козацтва, - повідомив Олександр Пеклушенко.

Також очільник регіону відзначив, що в поточному році для області передбачено 20 млн. грн. капіталовкладень за рахунок державних коштів, які спрямують на введення в експлуатацію водопровідних та газових мереж, проведення капітальних ремонтів у школах, лікарнях, на об’єктах культури та спорту. Понад 76 млн. грн. – субвенція з держбюджету України  на будівництво, ремонт та утримання  вулиць і доріг.

- Наше завдання – забезпечити раціональне використання кожної копійки, продовжувати розкривати потенціал регіону та відстоювати його інтереси в центральних органах влади, тим самим збільшуючи наші можливості для розвитку. Тільки таким чином ми зможемо завоювати довіру запоріжців, - наголосив голова ОДА Олександр Пеклушенко.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 887-го дня війни

Нова платформа «Пульс»: збір відгуків про державу від бізнесу

Отримати бронювання за годину тепер можливо в Дії

До уваги суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності!

Як уберегти себе від гепатиту: поради запорізьких епідеміологів

«Проблема звільнення наших хлопців з полону повинна бути на слуху», – сестра військовополоненого Оксана

Як замовити ліки з безкоштовною доставкою до відділень Укрпошти

Свідоме споживання електроенергії – нова норма для запоріжців

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 29.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 573 удари по 10 населених пунктах Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області