Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Визначається обсяг ремонту будинку майбутнього перинатального центру

18 квітня 2012 - 11:24

Перший заступник голови обласної державної адміністрації Віктор Емельяненко разом із заступником голови ОДА Миколою Ярмощуком відвідав міський пологовий будинок №5, на базі якого буде створено обласний перинатальний центр. Такий заклад почне працювати в рамках реалізації Національного проекту «Нове життя – нова якість в охороні материнства та дитинства», що передбачено Програмою Президента України Віктора Януковича «Україна для людей».

Посадовці оглянули технічний стан будинку та визначили першочергові заходи, які необхідно вжити для перепрофілювання пологового будинку в перинатальний центр. Зокрема, треба замінити дах, частково вікна, електричні мережі. Потребує оновлення і фасад будинку. Враховуючи те, що після відкриття перинатального центру кількість пацієнтів має суттєво збільшитись, існує потреба передбачити ділянку під стоянку для автомобілів. Найближчим часом спеціалізовані установи проведуть повну перевірку технічного стану будинку та зроблять відповідні висновки щодо необхідності проведення подальшого ремонту, заміни електро-, водо- та  каналізаційних мереж.

Віктор Ємельяненко та Микола Ярмощук оглянули господарський двір, пральню, поцікавилися технічним станом підвалів медичного закладу.

Головний лікар пологового будинку №5 Олександр Кирилюк ознайомив представників виконавчої влади з особливостями роботи медичного персоналу та загальною ситуацією в лікувальних корпусах.

- При  створенні перинатального центру ми, перш за все, орієнтуватимемось на поради медиків. У пологовому будинку працює дійсно високопрофесійний персонал і наше завдання - зберегти та використати  потенціал колективу в цій важливій  роботі, - наголосив Віктор Ємельяненко. Також посадовець підкреслив, що створення перинатального центру дозволить розширити матеріально-технічну базу медичного закладу, що збільшить можливості лікарів у наданні допомоги  немовлятам та жінкам.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі