Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Зареєстровані вкладники Ощадбанку СРСР можуть отримати компенсацію до кінця року

17 квітня 2012 - 13:17

Зареєстровані вкладники Ощадбанку СРСР можуть отримати компенсацію до кінця року

Питання підготовки до здійснення компенсаційних виплат вкладникам Ощадбанку колишнього СРСР було розглянуто на оперативній нараді, яку провів голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко.

Про цю роботу поінформували начальник Запорізького обласного управління Ощадбанку України Ріта Могулевська та в.о. начальника управління Національного банку України в Запорізькій області Ірина Лушкіна.

Ощадбанк розпочав проведення актуалізації даних вкладників, які були зареєстровані до 01.01.2012 року. Для тих, хто не був зареєстрований до визначеного строку, реєстрація розпочнеться тільки у вересні.

Нині в Запорізькій області зареєстровано 592 тис. вкладників, з них 334 тис. вже отримали компенсацію в 2008 році. Зважаючи на це, у поточному році можливість отримати 1000 грн. мають 258 тис. чоловік. Однак протягом квітня актуалізацію своїх даних провели всього 3270 запоріжців. Такий низький відсоток актуалізованих вкладників викликав занепокоєння голови облдержадміністрації. О. Пеклушенко висловив переконання, що це обумовлено низьким рівнем роз’яснювальної кампанії.

- Найголовніше завдання – зрозуміло й просто донести до людей інформацію про те, хто, як і коли може отримати компенсацію. До цієї роботи мають бути залучені всі гілки влади. Виплата 1000 гривень – це не робота виключно працівників Ощадбанку,  це завдання для  кожного з нас, - наголосив очільник регіону.

Як повідомила Ріта Могулевська, для інформаційної підтримки населення відкрито спеціальні «гарячі лінії», де щодня працюють понад 500 операторів: (044) 364 21 21 та 0 800 212 000. Детально з умовами здійснення виплат можна ознайомитися на сайті http://www.oschadnybank.com/ua. Також у відділеннях Пенсійного фонду розповсюджуються інформаційні буклети, які покроково роз’яснюють процедуру актуалізації даних.

Для уникнення черг  вирішено встановити поетапне проведення актуалізації даних вкладників. Так, з 2 по 20 квітня актуалізувати дані можуть люди віком від 80 років. З 21 квітня по 20 травня – від 70 до 79 років. Людям, чий вік  складає від 60 до 69 років,  пропонують актуалізувати дані з 21 травня по 20 червня. Дані вкладників віком від 50  до 59 років будуть актуалізовані з 21 червня по 20 липня. Ті, чий вік не перевищує 50 років, повинні пройти актуалізацію з 21 липня. Всі, хто були зареєстровані до 1 січня 2012 року та вчасно пройшли актуалізацію, зможуть отримати компенсацію до кінця поточного року.

Підбиваючи риску в цьому питанні, Олександр Пеклушенко повідомив, що за місяць він знову повернеться до цієї теми і зробить конкретні висновки про роботу відповідальних за здійснення компенсаційних виплат посадовців.

 

 Управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі