Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко: «Будівництво запорізьких мостів триває згідно з графіком»

13 квітня 2012 - 15:34

Сьогодні голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко здійснив робочу поїздку на будівництво автомагістралі через Дніпро. Нарада за участю начальника Служби автомобільних доріг у Запорізькій області Володимира Войтенка, радника голови облдержадміністрації Івана Сухомліна, першого заступника голови облдержадміністрації Віктора Ємельяненка та заступника начальника «Мостозагону №73» Олега Мінатого відбулась безпосередньо на центральному пілоні, що зводиться посеред річки Дніпро, на висоті понад 80 метрів. Нині там поновили роботи з бетонування та укріплення пілону - ключової будівельної конструкції вантового мосту.

Представник «Мостозагону №73» Олег Мінатий  доповів про хід робіт на будівництві. Також представники влади та будівельники  обговорили ряд поточних проблемних питань.

- Сьогодні будівництво мостів через Дніпро забезпечено фінансуванням на 100%, - прокоментував результати наради глава області. – Але  майже щодня виникає чимало поточних питань, що потребують оперативного реагування. Наприклад, завдяки спільним зусиллям нам вдалося вирішити проблему передоплати при закупівлі матеріалів та конструкцій - днями Кабмін ухвалив постанову, згідно з якою надано дозвіл на авансування 60% їхньої  вартості. Це дуже позитивна новина.

Як розповів голова облдержадміністрації, найближчим часом також необхідно вирішити питання, пов’язані з проектуванням нової транспортної розв’язки, що дозволить забезпечити правильну логістику для транспорту, який невдовзі буде рухатися мостами. На черзі і вирішення суто технологічних питань, пов’язаних з якістю та кількістю бетону, що використовується на будівництві автомагістралі.

- Проблеми є, але ми їх вирішуємо, залучаючи фахівців,  науковців. Головне, що роботи тривають і набирають обертів, будівництво ведеться цілодобово та відбувається згідно із затвердженим графіком. Відтак зобов’язання, щодо початку функціонування мосту вже у 2012 році, не тільки мають реальні обриси, але й конкретний результат, - наголосив Олександр Пеклушенко.

 

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

«Шаную воїнів, біжу за Героїв України»: Запоріжжя вшанувало пам'ять полеглих воїнів патріотичним забігом

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 31.08.2024

Впродовж доби окупанти 221 раз били по 10 населених пунктах Запорізької області.

Як заклади освіти дотримуються заходів безпеки: результати інспекції ДСНС та Національної поліції

Україна має майбутнє: Запорізький національний університет розпочав новий навчальний рік урочистою посвятою першокурсників

Очне навчання в садочках, школах, профтехах та коледжах: Запорізька область готова до нового навчального року

Запорізькі підприємці отримають майже 77 млн грн на розвиток бізнесу за програмою «Власна справа»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 30.08.2024

Навчання та гуртки в укритті: Запорізька санаторна школа-інтернат № 7 готується до повернення дітей у класи

Впродовж доби окупанти 261 раз били по 11 населених пунктах Запорізької області.

Майже 90 % учнів запорізької школи-інтернату «Орієнтир» зможуть навчатися офлайн

Завершується відбудова будинку по вулиці Кияшка після однієї з багатьох ворожих ракетних атак по Запоріжжю – до кінця року сюди повернуться мешканці та ЦНАП