Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

До збереження меліоративних мереж регіону мають долучитися всі небайдужі

13 квітня 2012 - 15:09

До збереження меліоративних мереж регіону мають долучитися всі небайдужі

У Мелітополі відбулася розширена нарада з питань забезпечення функціонування, збереження та передачі об’єктів інженерної інфраструктури внутрішньогосподарських меліоративних мереж у державну власність, яку провів заступник голови обласної державної адміністрації Олександр Дудка.

Через незаконний демонтаж функціонування внутрішньогосподарських меліоративних мереж знаходиться під постійною загрозою. За оперативними даними в області було демонтовано 250 км стальних трубопроводів та 3,5 тис. км облицювальних канальних плит. З метою збереження та попередження знищення інженерної інфраструктури меліоративних мереж в області посилена співпраця місцевих органів влади, водогосподарських організацій з правоохоронними органами. В районах проводяться вибіркові патрулювання магістральних каналів і трубопроводів.

Керівники ряду територій (Василівської РДА, Великобілозерської РДА, Веселівської РДА та ін.) прозвітували про організацію робіт у цій сфері, хід розслідувань кримінальних справ за фактами розкрадання меліоративних систем. За їх словами, основна проблема полягає у тому, що ці меліоративні мережі у більшості не мають власника. Тому у разі затримання злочинця порушити кримінальну справу все одно неможливо. Враховуючи це, необхідно завершити проведення інвентаризації зрошувальних мереж та прискорити їх повернення на баланс комунальної власності територіальних громад або держави.

Як повідомив заступник голови облдержадміністрації адміністрації Олександр Дудка, в області затверджена Програма розвитку сільського господарства на 2012-2013 роки, якою передбачається фінансування відновлення меліоративних мереж (реконструкція та модернізація) у сумі 4,2 млн. грн.

- У збереженні зрошувальних мереж, у першу чергу, має бути зацікавлений сам сільгоспвиробник. Тож до цієї роботи треба залучити якомога більше небайдужих людей, які оперативно реагуватимуть на підозрілу діяльність на полях, де прокладені мережі. Злагоджена та своєчасна співпраця всіх зацікавлених сторін дозволить зберегти та відновити цінні внутрішньогосподарські меліоративні мережі, - висловив переконання представник обласної виконавчої влади.

Також  на нараді було розглянуто питання збереження захисних лісосмуг на полях регіону.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі