Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Іспанські інвестори хочуть налагодити виробництво світлодіодних світильників у Запорізькій області

12 квітня 2012 - 14:38

Іспанські інвестори хочуть налагодити виробництво світлодіодних світильників у Запорізькій області

Заступник голови облдержадміністрації Петро Гончарук зустрівся з головою правління іспанської компанії «Kokoh Investigacion» Сальвадором Гомаром Калатаюдом та обговорив з ним наміри іспанської сторони щодо створення в Запорізькій області підприємства з виробництва світлодіодних ламп.

Петро Гончарук зазначив, що обласна влада дуже цінує кожного інвестора і створює всі необхідні умови для їх комфортної роботи.

- Останнє опитування іноземних інвесторів, які співпрацюють з Україною, показало, що наша область посідає третє місце за інвестиційною привабливістю та потенціалом. Тож нам дуже приємно, що ви обрали саме наш регіон. Обласна влада робить все можливе, щоб створити комфортні умови для інвесторів. Так, на території нашого регіону створено 23 індустріальні парки, землю яких можна оформити усього лише протягом двох-п’яти годин. Нас дуже цікавить ваше виробництво, тому ми готові надати підтримку та докласти всіх зусиль, щоб у вас все вийшло. Голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко особисто висловив  готовність надати вам свою підтримку, - зазначив Петро Гончарук.

За словами Сальвадора Гомара Калатаюда, його компанія, в свою чергу, дуже зацікавлена в співпраці саме із Запорізькою областю і сподівається, що з часом вдасться налагодити виробництво світлодіодних світильників і в інших містах України.

- Ми переконані, що разом з такими професіоналами, як у Запоріжжі, а також за підтримки обласної влади ваш регіон буде найсприятливішою основою для реалізації наших планів. Мета нашого перебування в Запоріжжі – розробка та впровадження новітніх технологій з світлодіодного освітлення, які  розроблені саме в Іспанії. За цим напрямком наша компанія працює вже п’ять років, а існує на ринку –  понад 140 років. Ми не просто так обрали саме Запорізьку область і хочемо, щоб вона стала своєрідною відправною точкою для розвитку виробництва в інших регіонах України, - зазначив Сальвадор Гомар Калатаюд.

Також представник іспанської сторони повідомив, що на виробництві, орієнтовно, буде зайнято 30-40 працівників, переважна більшість – жінки.

До 1 вересня буде розроблено бізнес-план, після чого інвестор зможе перейти до  реалізації проекту.

Наприкінці зустрічі компанія «Kokoh Investigacion» підписала протоколи про наміри щодо співпраці з ПАТ «Завод «Запоріжавтоматика» та з ПАТ «ЗЕАС», а також з КП «Запоріжміськсвітло» щодо спільних дій з визначення конкурентоспроможним упровадження світлодіодних світильників.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

«Шаную воїнів, біжу за Героїв України»: Запоріжжя вшанувало пам'ять полеглих воїнів патріотичним забігом

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 31.08.2024

Впродовж доби окупанти 221 раз били по 10 населених пунктах Запорізької області.

Як заклади освіти дотримуються заходів безпеки: результати інспекції ДСНС та Національної поліції

Україна має майбутнє: Запорізький національний університет розпочав новий навчальний рік урочистою посвятою першокурсників

Очне навчання в садочках, школах, профтехах та коледжах: Запорізька область готова до нового навчального року

Запорізькі підприємці отримають майже 77 млн грн на розвиток бізнесу за програмою «Власна справа»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 30.08.2024

Навчання та гуртки в укритті: Запорізька санаторна школа-інтернат № 7 готується до повернення дітей у класи

Впродовж доби окупанти 261 раз били по 11 населених пунктах Запорізької області.

Майже 90 % учнів запорізької школи-інтернату «Орієнтир» зможуть навчатися офлайн

Завершується відбудова будинку по вулиці Кияшка після однієї з багатьох ворожих ракетних атак по Запоріжжю – до кінця року сюди повернуться мешканці та ЦНАП