Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Фінські бізнесмени розраховують на стабільну та передбачувану співпрацю із запоріжцями

11 квітня 2012 - 15:35

Голова обласної державної адміністрації Олександр Пеклушенко провів зустріч з бізнес-делегацією, яка прибула до Запоріжжя з Фінляндії. Делегацію очолила Надзвичайний та Повноважний Посол Фінляндії в Україні Ар’я Макконен.

Розпочинаючи зустріч, очільник регіону зауважив, що  присутні заздалегідь отримали аналітичну інформацію про особливості Запорізького краю, тож зупинятися на статистичних даних він не буде.

- Наша область відображає ті процеси, які відбуваються в Україні в цілому. Наразі у нас спостерігається зростання економіки, створюються сприятливі умови для роботи бізнесу, впроваджується нова якість соціальних стандартів, - акцентував увагу членів делегації голова ОДА Олександр Пеклушенко.

Керівник обласної виконавчої влади окреслив ряд напрямків, співробітництво в яких особливо цікавить запоріжців. Зокрема, впровадження енергозберігаючих технологій, розвиток  сільського господарства, туризму, машинобудування, а також реалізація проектів з утилізації твердих побутових відходів.

Надзвичайний та Повноважний Посол Фінляндії в Україні Ар’я Макконен погодилась, що перелічені головою облдержадміністрації напрямки дійсно є перспективними для співпраці.

- Фінський бізнес зацікавлений у співпраці із запорізькими колегами. Однак на першому місці для нас є стабільність та передбачуваність у роботі, що є запорукою довготривалої діяльності на території, -  розставила пріоритети пані Ар’я Макконен.

Члени делегації – представники фінських компаній «Awara Group», «Cargotec», «Wärtsilä», «Santen» поділилися своїм баченням співпраці із Запорізьким регіоном. Сфера їхніх інтересів – важка промисловість, машинобудування, медицина.

У ході зустрічі фінські підприємці отримали запрошення від президента ЗТПП Володимира Шамілова та президента ЗОСПП «Потенціал» Петра Ваната відвідати розширений бізнес-форум, який відбудеться в Запоріжжі 22 травня.

- Завдання влади як посередника – познайомити бізнес між собою та створити сприятливі умови для його роботи.  Гарантую, кожен фінський бізнесмен, який розпочне діяльність на території нашого регіону, буде моїм особистим другом. Зі свого боку ми зробили все необхідне, сподіваюсь, ваша робоча поїздка завершиться конкретними результатами, - резюмував Олександр Пеклушенко.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі