Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Завершено першу чергу реконструкції лікувального корпусу обласної дитячої лікарні

11 квітня 2012 - 14:39

Сьогодні відбулась урочиста церемонія відкриття відремонтованого  лікувального корпусу обласної дитячої лікарні. Медичний персонал, дітей та їх батьків із завершенням реконструкції привітав  голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко. Слова вдячності він адресував всім причетним до цієї події – будівельникам, працівникам лікарні та всій запорізькій громаді.

-  Дякую всім, хто брав участь у реконструкції цього корпусу лікарні. Завдяки вашим золотим рукам та вашим гарячим серцям ми сьогодні маємо можливість відкрити цей храм здоров’я, – звернувся до присутніх голова облдержадміністрації.

Перша черга реконструкції лікувального корпусу розпочалася в  2008 році. Кошторисна вартість будівництва склала понад 37 мільйонів гривень.

У відремонтованому корпусі будуть розміщені ортопедо-травматологічне, офтальмологічне відділення, нове відділення анестезіології з ліжками інтенсивної терапії для новонароджених, оснащене сучасним обладнанням з можливістю проведення оперативних втручань безпосередньо в умовах відділення, з подальшою реабілітацією у відділенні патології новонароджених зі спільним перебування матері з дитиною. 

 За словами головного лікаря обласної дитячої лікарні Юрія  Борзенка, головна гордість нового корпусу – це сучасні операційні: «Таких операційних в Україні сьогодні одиниці. Вони обладнані найсучаснішою апаратурою світових виробників. Тут є апаратура як для проведення ендоскопічних, так і відкритих операцій. Також  придбано сучасні кювези для новонароджених з дуже маленькою вагою. Завдяки такому обладнанню буде збережено життя дітям, які раніше шансів не мали».

Як повідомив  голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко, реконструкція обласної дитячої лікарні буде продовжуватися. Прогнозована вартість робіт по реконструкції хірургічного корпусу – 100 мільйонів гривень.

- Ми обов’язково знайдемо ці кошти, і років через 4-5 цей історичний пам’ятник радянської архітектури буде зовсім іншим і по формі, і по наповненню, - запевнив очільник області.

Сьогодні ж будівлю нового корпусу обласної дитячої лікарні було освячено за участю архієпископа Запорізького та Мелітопольського Луки. 

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 01.09.2024

Впродовж доби окупанти 164 рази били по 10 населених пунктах Запорізької області.

«Шаную воїнів, біжу за Героїв України»: Запоріжжя вшанувало пам'ять полеглих воїнів патріотичним забігом

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 31.08.2024

Впродовж доби окупанти 221 раз били по 10 населених пунктах Запорізької області.

Як заклади освіти дотримуються заходів безпеки: результати інспекції ДСНС та Національної поліції

Україна має майбутнє: Запорізький національний університет розпочав новий навчальний рік урочистою посвятою першокурсників

Очне навчання в садочках, школах, профтехах та коледжах: Запорізька область готова до нового навчального року

Запорізькі підприємці отримають майже 77 млн грн на розвиток бізнесу за програмою «Власна справа»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 30.08.2024

Навчання та гуртки в укритті: Запорізька санаторна школа-інтернат № 7 готується до повернення дітей у класи

Впродовж доби окупанти 261 раз били по 11 населених пунктах Запорізької області.