Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву розширює співпрацю з територіями регіону

10 квітня 2012 - 14:43

Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву розширює співпрацю з територіями регіону

Про особливості реалізації державних програм будівництва доступного житла в регіоні під час брифінгу в облдержадміністрації журналістів поінформував директор Запорізького регіонального управління державної спеціалізованої фінансової  установи  «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» Костянтин Попов.

За його словами у поточному році на кредитування молодих сімей у держбюджеті передбачено 60 млн. грн., на фінансове забезпечення програми доступного житла -  200 млн. грн.

- Ці кошти будуть розподілені між територіями відповідно до їх потреби, а саме, кількості людей, які перебувають на квартирному обліку та потребують поліпшення житлових умов, - зазначив К. Попов. При цьому він акцентував увагу на тому, що кожен, хто бажає придбати житло за програмами доступного житла,  обов’язково має бути зареєстрованим на квартирному обліку. При цьому державна підтримка надається з розрахунку не більше 21 кв. м. на одного жителя та додатково 10,5 кв. м. загальної площі на родину. Решту вартості громадянин сплачуватиме самостійно.

Державна підтримка при придбанні квартири передбачає 30% компенсацію вартості житла або надання пільгового іпотечного житлового кредиту в уповноваженому банку.

Торік за програмою молодіжного житлового будівництва  в області було підписано всього п’ять договорів. За програмою доступного житла бажаючих придбати квартири взагалі не було.

- Державні програми придбання доступного житла працюють у Запоріжжі, Гуляйполі, Василівці. Наразі долучитися до співпраці з фондом бажають Бердянськ та Дніпрорудний. Переконаний, у поточному році набагато більше запоріжців захоче та отримає реальну можливість скористатися державною підтримкою для поліпшення своїх житлових умов, - висловив переконання Костянтин Попов.

 

Довідково: із запитаннями щодо придбання квартир за допомогою державної підтримки можна звертатися до консультаційного центру Запорізького регіонального управління державної спеціалізованої фінансової  установи  «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» за телефоном: 289 26 79.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі