Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запоріжці інформують про найбільш засмічені місця у населених пунктах області

9 квітня 2012 - 12:27

В області триває конкурс на кращий благоустрій міста, району та селища, у якому головними показниками для визначення переможців враховується чистота та благоустрій територій. Жителі області допомагають обласній виконавчій владі з проведенням конкурсу - повідомляють про несанкціоновані звалища на територіях.

Найбільше скарг, отриманих облдержадміністрацією, стосується саме обласного центру. Запоріжці повідомляють, що величезні гори сміття можна знайти як у віддалених від центру районах, так і безпосередньо у центрі міста.

Наприклад, за інформацією жителя Запоріжжя Олександра Тимченка, величезне звалище знаходиться у дворі будинку № 82, б по вулиці 40 років Радянської України. Як повідомляє чоловік, гори сміття лежать тут вже більше року, але ВРЕЖО №13 на скарги мешканців сусідніх будинків не реагує.

Ще один житель Запоріжжя Олег Панков скаржиться на звалище у дворі будинку № 3 по вулиці Мала, яке знаходиться безпосередньо біля дитячого майданчика, який було відновлено силами мешканців будинку. Однак нині діти не можуть тут нормально відпочивати та гратися – гуляти поряд зі звалищем небезпечно. До того ж, деякі жителі влаштували зі звалища цвинтар для домашніх тварин.

Також запоріжці повідомили про звалище, яке виникло навпроти будинку № 3 по вулиці Дорошенка, який з сусіднім будинком розділяє невелика балка. Саме її й перетворили на збірник сміття.

Незадоволені станом прибирання сміття і жителі Мелітополя. За словами жителя міста Миколи Іванова, на прибудинковій території дев’ятиповерхового будинку № 36/8 по вулиці 50 років Перемоги без згоди  його мешканців були встановлені гаражі. Протягом кількох  років навколо цих гаражів розростається несанкціоноване звалище.

Обласна влада оперативно повідомляє керівникам територій про надходження скарг та контролює ліквідацію несанкціонованих звалищ.

- Ми закликаємо жителів області активніше інформувати нас про звалища на територіях. Наше завдання – спільними зусиллями зробити Запорізьку область найчистішою в Україні! Але, на жаль, без допомоги громадськості ми не зможемо повністю дослідити ситуацію на територіях. Тож, у черговий раз звертаюся до жителів області: повідомляйте будь ласка про забруднені місця та сміттєзвалища на ваших територіях. У свою чергу, гарантуємо миттєве реагування відповідальних структур та органів місцевої влади, - зазначив Петро Гончарук.

Нагадаємо, що конкурс на кращий благоустрій міста, району та селища триватиме до початку травня 2012 року.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 01.09.2024

Впродовж доби окупанти 164 рази били по 10 населених пунктах Запорізької області.

«Шаную воїнів, біжу за Героїв України»: Запоріжжя вшанувало пам'ять полеглих воїнів патріотичним забігом

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 31.08.2024

Впродовж доби окупанти 221 раз били по 10 населених пунктах Запорізької області.

Як заклади освіти дотримуються заходів безпеки: результати інспекції ДСНС та Національної поліції

Україна має майбутнє: Запорізький національний університет розпочав новий навчальний рік урочистою посвятою першокурсників

Очне навчання в садочках, школах, профтехах та коледжах: Запорізька область готова до нового навчального року

Запорізькі підприємці отримають майже 77 млн грн на розвиток бізнесу за програмою «Власна справа»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 30.08.2024

Навчання та гуртки в укритті: Запорізька санаторна школа-інтернат № 7 готується до повернення дітей у класи

Впродовж доби окупанти 261 раз били по 11 населених пунктах Запорізької області.