Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Унікальна обласна філармонія буде збережена для запоріжців

6 квітня 2012 - 15:49

Голова обласної державної адміністрації Олександр Пеклушенко провів виїзну нараду з питання реконструкції обласної філармонії ім. Глінки.

Будинок філармонії  збудовано ще в 1939 році. Однак і нині концертна зала Запорізької філармонії залишається однією з кращих у Європі. Разом з тим, ще у 2008 році Державний науково-дослідницький інститут будівельних конструкцій підготував висновок про те, що будівля вкрай потребує реконструкції. Проте до цього часу ця робота так і не була розпочата.

- Запоріжці високоінтелектуальні люди, які повинні мати гідну  філармонію, - заявив голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко. Він зазначив, що в поточному році реконструкція конче розпочатися. Нині з обласного бюджету вже виділено 700 тис. грн.. на проведення проектно-дослідницьких робіт.

Олександр Пеклушенко оглянув фасад будинку, ознайомився з проблемними питаннями, пов’язаними з відновленням  даху,  особливостями інтер’єру приміщень.

- Я вражений, ця унікальна споруда перебуває у передаварійному стані. Якщо зараз нічого не зробити, ми просто втратимо філармонію. Тому всі, хто відповідає за проведення реконструкції, мають гармонізувати та систематизувати роботу. Йдеться про поєднання зусиль обласної влади, управління капітального будівництва облдержадміністрації, міської влади, підрядних організацій. Маємо спільними зусиллями зберегти філармонію для запоріжців, - наголосив Олександр Пеклушенко.

На переконання посадовця реконструкція має включати кілька етапів. Зокрема, відновлення технічно-будівельного стану будинку, оновлення екстер’єру, інтер’єру та  впорядкування прилеглої території.

За повідомленням керівника обласної виконавчої влади, у поточному році на ці роботи має бути спрямовано від 9 до 11 млн. грн. Загалом же, на повну реконструкцію будинку потрібно близько 30 млн. грн.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 01.09.2024

Впродовж доби окупанти 164 рази били по 10 населених пунктах Запорізької області.

«Шаную воїнів, біжу за Героїв України»: Запоріжжя вшанувало пам'ять полеглих воїнів патріотичним забігом

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 31.08.2024

Впродовж доби окупанти 221 раз били по 10 населених пунктах Запорізької області.

Як заклади освіти дотримуються заходів безпеки: результати інспекції ДСНС та Національної поліції

Україна має майбутнє: Запорізький національний університет розпочав новий навчальний рік урочистою посвятою першокурсників

Очне навчання в садочках, школах, профтехах та коледжах: Запорізька область готова до нового навчального року

Запорізькі підприємці отримають майже 77 млн грн на розвиток бізнесу за програмою «Власна справа»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 30.08.2024

Навчання та гуртки в укритті: Запорізька санаторна школа-інтернат № 7 готується до повернення дітей у класи

Впродовж доби окупанти 261 раз били по 11 населених пунктах Запорізької області.