Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Віктор Янукович обговорив з журналістами найактуальніші проблеми Запорізького краю

22 березня 2012 - 16:26

Віктор Янукович обговорив з журналістами найактуальніші проблеми Запорізького краю

Президент України Віктор Янукович у ході робочої поїздки до Запорізької області провів брифінг з журналістами, у ході якого відповів на важливі для регіону питання, зокрема, щодо будівництва автомагістралі через р.Дніпро, можливості підвищення цін на газ, серйозної криміногенної ситуації в області, а також розповів про плани центральної влади стосовно підвищення рівня життя українців.

Відповідаючи на запитання журналістів, чи знайдено компроміс із російською владою стосовно встановлення поміркованих цін на газ, Віктор Янукович повідомив, що це питання буде розв’язане протягом найближчих двох місяців.

- Під час мого останнього візиту до Москви я провів дуже довгу серйозну бесіду з представниками російської влади, у тому числі – з приводу цін на газ. Ми поступово просуваємося вперед у вирішенні газового питання, і я домовився з новообраним президентом Росії Володимиром Путіним, який поки що не приступив до виконання своїх обов’язків, що у другій половині травня ми проведемо засідання міждержавної комісії. Зараз працює робоча група з обох сторін, а ми в середині квітня зустрінемося ще раз та підіб’ємо підсумки. Я впевнений, що це завдання буде вирішено, і ми збалансуємо роботу «Нафтогазу»: у результаті витрати будуть такі самі, як і доходи. На сьогодні різниця між ними становить 500 млн. доларів щомісяця, а розраховуватися з цими боргами за рахунок населення або підприємств неможливо. Вже два роки ми знаходимося у дуже складній економічній ситуації, але, сподіваюся, найближчим часом це питання буде знято, - повідомив Віктор Янукович.

Журналістів також дуже цікавило, чи реально, щоб до кінця поточного року по автомагістралі через р.Дніпро пішов перший автотранспорт. Віктор Янукович зазначив, що влада цього дуже прагне і робить все можливе для того, щоб якнайшвидше здати запорізькі мости в експлуатацію. Також очільник країни повідомив, що при можливості особисто візьме участь у відкритті мостів.

Низький рівень життя українців,  особливо  незахищених верств населення – серйозна та болюча тема для українців. Президент України переконаний: скоро ця ситуація зміниться, бо влада націлена серйозно змінювати ситуацію.

- Якщо подивитись на рівень життя у сусідніх країнах, за багатьма критеріями Україна «пасе задніх», а це - неприпустимо. Тому, коли ми кажемо, що треба, щоб зростала зарплата, це означає, що має зростати споживчий кошик. Ми будемо намагатися наблизити наші стандарти до середнього рівня країн-сусідів. Ми зобов’язані зрівняти прожитковий мінімум з мінімальною зарплатою та мінімальною пенсією, це також наша мета. Найбільш вразливі верстви населення, найбільш заслужені люди – ветерани, саме вони потребують особливої уваги, і вони не повинні кожного дня думати, за що купити харчі. Ми маємо подолати межу зарплатні та пенсії у розмірі 1000 грн, - зазначив Президент.

Також журналісти поцікавилися в очільника країни, чи не турбує його криміногенна ситуація в області, бо, за словами журналістів, злочини та вбивства не розслідуються, а в Запоріжжі є людина, яка контролює правоохоронні органи.

- Я обов’язково дам доручення Міністру внутрішніх справ та Генпрокурору України провести спільну колегію, на якій буде розглянуто стан криміногенної ситуації на території Запорізької області. Крім того, у мене сьогодні буде розмова з керівництвом правоохоронних органів області і я обов’язково порушу це питання. Я переконаний, що треба підсилювати заходи з боротьби зі злочинністю, бо злочинці мають нести відповідальність за скоєне перед суспільством.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також