Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Віктор Янукович: «Спільно з експертами «ЗАЗу» ми створимо Програму розвитку автомобілебудівної галузі»

22 березня 2012 - 15:24

Президент України Віктор Янукович у рамках робочої поїздки до Запорізької області відвідав ПАТ «Запорізький автомобілебудівний завод», де ознайомився з роботою підприємства, поспілкувався з працівниками автозаводу.

У першу чергу Віктор Янукович ознайомився з новим автомобілем модельного ряду ЗАЗ Vida, повномасштабне виробництво якого розпочалося у грудні 2011 року. Президент високо оцінив новий вітчизняний автомобіль та залишився задоволеним тим, що «ЗАЗ» продовжує розробляти новий  український продукт.

Також Глава держави поспілкувався з працівниками підприємства, поділився з ними не тільки своїми враженнями від побаченого, а й від роботи «ЗАЗу» взагалі.

- Конкурентоспроможність «ЗАЗу» - це невід’ємна складова конкурентоспроможності усієї нашої держави, а торгова марка «ЗАЗ» - є національною, а не просто запорізькою. Через це держава має брати активну участь у розвитку підприємства. Мені дуже приємно, що минулого року акціонери та інвестори вклали близько 200 млн. грн. у розвиток нової продукції, обсяги виробництва перевищують 5 млрд. грн. Ваш внесок у Державний бюджет склав 1,3 млрд. грн., що теж дуже серйозно, бо ці кошти йдуть на розвиток соціальної сфери, - зазначив Президент.

Також Віктор Янукович пообіцяв, що влада буде всіляко підтримувати автомобілебудівну галузь, а саме: створювати більш комфортні умови для її розвитку.

- У найближчий час буде розроблена Програма розвитку автомобілебудівної галузі України. І ми будемо залучати вас до її розробки, наші експерти будуть готувати програму спільно з вами. В обов’язковому порядку ми вивчатимемо питання щодо можливого запровадження кредитування вашого підприємства, знайдемо шляхи створення більш сприятливих умов для вашої роботи. Можливо, це буде стосуватися питань митної політики та оподаткування. Ми зацікавлені у тому, щоб українська складова комплектації автомобілів зростала. Враховуючи все вище перераховане, я б хотів побачити від вас пропозиції до програми, яка має демонструвати рух держави назустріч вам. У нас є дуже багато питань, які ми маємо вирішувати спільними зусиллями. Ваше завдання – вчасно сплачувати податки і в достатньому розмірі, а наша – створити всі умови, які б мотивували вас до зростання рівня економіки та підвищення рівня життя людей, - зазначив Віктор Янукович.

 

Довідкова інформація:

ПАТ «Запорізький автомобілебудівний завод» - єдине в Україні підприємство, яке має повний цикл виробництва легкових автомобілів (штампування, зварювання, фарбування, обладнання кузова та складання автомобіля).

Високий рівень технічного забезпечення виробництва став підґрунтям для плідної співпраці ПАТ «ЗАЗ» із лідерами світового автомобілебудівництва: Adam Opel, Daimler AG, GM DAT, ВАЗ, TATA, Chery, KIA та інші.

У грудні 2011 року підприємство розпочало повномасштабне виробництво автомобілю класу С «ЗАЗ Forza».

У 2011 році закінчено роботи з освоєння нових видів продукції: автомобілів А13 (Chery, Forza) з кузовом седан та хетчбек, «Сенс» та «Ланос» для інвалідів без однієї ноги та без обох ніг, VIDA T250 з двигуном 1,5 л з кузовом седан.

Минулого року ПАТ «ЗАЗ» було про інвестовано на розробку та освоєння нових видів продукції 190,8 млн.грн., на розвиток – 12,2 млн. грн., на модернізацію – 7,4 млн. грн.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Незламний запорізький бізнес продовжує працювати під час війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 01.09.2024

Впродовж доби окупанти 164 рази били по 10 населених пунктах Запорізької області.

«Шаную воїнів, біжу за Героїв України»: Запоріжжя вшанувало пам'ять полеглих воїнів патріотичним забігом

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 31.08.2024

Впродовж доби окупанти 221 раз били по 10 населених пунктах Запорізької області.

Як заклади освіти дотримуються заходів безпеки: результати інспекції ДСНС та Національної поліції

Україна має майбутнє: Запорізький національний університет розпочав новий навчальний рік урочистою посвятою першокурсників

Очне навчання в садочках, школах, профтехах та коледжах: Запорізька область готова до нового навчального року

Запорізькі підприємці отримають майже 77 млн грн на розвиток бізнесу за програмою «Власна справа»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 30.08.2024

Навчання та гуртки в укритті: Запорізька санаторна школа-інтернат № 7 готується до повернення дітей у класи