Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Президент України задоволений ходом ремонтних робіт у обласній клінічній дитячій лікарні

22 березня 2012 - 14:24

Президент України Віктор Янукович ознайомився з ходом реконструкції відділення інтенсивної терапії комунальної установи «Запорізька обласна клінічна дитяча лікарня» Запорізької обласної ради. Главу держави супроводжували голова обласної державної адміністрації Олександр Пеклушенко, голова облради Павло Матвієнко, Запорізький міський голова Олександр Сін.

Реконструкція першого лікувального корпусу розпочалася ще у 2008 році. Торік на ремонтні роботи з Державного бюджету було виділено понад 15,8 млн. грн. Нині ж реконструкція корпусу добігає кінця.

- Я добре поінформований про хід ремонту дитячої лікарні. Наразі хочу на власні очі переконатися, що роботи виконуються якісно та у повному обсязі, - звернувся до медичного персоналу Президент України Віктор Янукович. Глава держави відзначив, що у числі пріоритетів його діяльності – поступове підвищення соціальних стандартів, зокрема, поліпшення соціального захисту медичних працівників. За словами Глави держави, у 2012 році заплановано поетапне зростання заробітної плати працівникам галузі охорони здоров’я. Крім того, за словами Президента України, особливу увагу буде приділено покращенню умов праці лікарів, що, як наслідок, дозволить підвищити якість медичних послуг.

Під час перебування у закладі Віктор Янукович оглянув оновлені приміщення 1-го корпусу, де найближчим часом буде відкрито ортопедо-травмотологічне та офтальмонологічне відділення, нове відділення анестезіології з ліжками інтенсивної терапії для новонароджених.

- Я вдячний усім учасникам процесу за відповідальний підхід у організації ремонтних робіт. Ви молодці. Сподіваюсь, ця робота дійсно підвищить продуктивність та якість вашої роботи,  - резюмував Глава держави.

 

Довідково: КУ «Запорізька обласна клінічна дитяча лікарня» ЗОР – спеціалізований лікувально-профілактичний заклад на 450 ліжок. Щорічно в консультативній поліклініці лікарями 21 спеціальності здійснюється понад 60 тис. консультацій в 14 лікувальних відділеннях, надається стаціонарна допомога понад 10 тисячі дітей, виконується понад 5 тис. оперативних втручань.

На базі обласної клінічної лікарні також функціонують: Центр ранньої медико-санітарної реабілітації для дітей з ЦНС та дітей-інвалідів, Відділення для надання медичної допомоги підліткам та молоді «Клініка, дружня до молоді», Обласний організаційно-методичний центр впровадження грудного вигодовування.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі