Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

До кінця року в області має функціонувати 1304 ОСББ

21 березня 2012 - 16:48

До кінця року в області має функціонувати  1304  ОСББ

Заступник голови обласної державної адміністрації Петро Гончарук провів обласну селекторну нараду, учасники якої обговорили три актуальні питання: хід проведення інвентаризації абонентів, які споживають скраплений газ, стан створення ОСББ на території області, а також прибирання територій.

- Ще наприкінці січня поточного року голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко доручив провести інвентаризацію абонентів, які споживають скраплений газ. Тим не менше, частина районів області завдання досі не виконало, а в Запоріжжі у цьому напрямку взагалі нічого не робиться, - зазначив начальник Головного управління промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації Євген Семечаєвський.

Гарні показники з виконання цього доручення мають Запорізький, Бердянський, Василівський, Вільнянський, Великобілозерський райони, міста Токмак та Мелітополь. На завершальному етапі процес інвентаризації абонентів у Оріхівському та Новомиколаївському районах.

- Досі не розв’язано це питання у Гуляйпільському та Пологівському районах. У Бердянську інвентаризація взагалі не проводиться, комісія не працює. Незрозуміло також, за яким механізмом працюють у Запоріжжі: місцева влада доручила проводити інвентаризацію райадміністраціям, і на цьому робота зупинилася. Принаймні, ніяких результатів обласна влада поки що не бачить, - зазначив Євген Семечаєвський.

Петро Гончарук дав територіям сім днів, щоб повністю завершити інвентаризацію, інакше постане питання про неможливість області отримувати скраплений газ.

Що ж стосується створення ОСББ на території області, згідно Програми реформування та розвитку житлово-комунального господарства Запорізької області на 2011-2014 роки їх кількість має бути суттєво збільшена.

- Станом на 1 березня поточного року в Запорізькій області нараховується 378 ОСББ, які об’єднують 434 будинки. Загальна площа, яку вони обслуговують, становить 1 млн. 592,6 тис.кв.м, що складає 10% від загальної площі багатоквартирного житлового фонду. Найкращі показники у цьому питанні досягнуто в смт Веселе, де створено  56 ОСББ, які об’єднують всі 63 багатоквартирні будинки населеного пункту. До кінця року в області має бути 1304 ОСББ, - повідомив начальник управління житлово-комунального господарства облдержадміністрації Дмитро Свіркін.

Найбільша кількість ОСББ налічується у м.Бердянськ - 120, вони обслуговують 165 будинків. Жодного ОСББ не створено в м.Енергодар, у Бердянському районі, в смт Новомиколаївка, Михайлівка та Чернігівка.

Наприкінці селекторної наради Петро Гончарук дав завдання керівникам територій приступити до активного прибирання сміття в населених пунктах та на узбіччях доріг,  терміново зайнятися ліквідацією несанкціонованих звалищ.

- На 21 квітня з нагоди  Дня навколишнього середовища в Україні на всій території області заплановано проведення масштабних суботників. Але  перед вами стоїть завдання не просто морально підготуватися до цього заходу, а масимально навести порядок до цього часу. Нагадую, що в області розпочався конкурс на найкращі населені пункти, в якому основним критерієм буде чистота. За його результатами буде складено рейтинг і найбрудніших територій, керівникам яких  не позаздриш. Тож раджу вам розпочати роботу, - резюмував Петро Гончарук.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі