Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Для людей з обмеженими можливостями створено соціальне таксі

21 березня 2012 - 15:08

Для людей з обмеженими можливостями  створено соціальне таксі

В обласній державній адміністрації відбулося засідання комітету доступності інвалідів та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної  інфраструктури, яке провів заступник голови ОДА Олександр Дудка.

- Доступність людей з обмеженими можливостями до об’єктів соціально-культурного призначення – це важливий аспект, який забезпечить їм можливість соціальної адаптації в суспільстві та допоможе реалізувати  свій потенціал нарівні з іншими людьми. Тому я розраховую, що всі члени комітету будуть підходити до вирішення цих питань зважено та  відповідально, - зазначив Олександр Дудка. Також посадовець зупинився на проблемних питаннях, які порушувалися ще торік, під час останнього засідання комітету – обладнання центрального пляжу м. Запоріжжя для людей з обмеженими можливостями та створення «соціального таксі» для інвалідів. Відповідні звернення від обласного комітету доступності були направлені до Запорізького міськвиконкому. Про зрушення  у вирішенні цих питань присутніх поінформував директор департаменту містобудування та архітектури Запорізької міської ради Віктор Трубін. Зокрема, він повідомив, що згідно з Програмою створення безперешкодного доступу маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної  інфраструктури на 2012-2015 роки переобладнання міського пляжу заплановано на 2014 рік. Щодо «соціального таксі» воно вже певний час працює. У Запоріжжі при центрах соціальної допомоги є дві спеціальні машини. У подальшому заплановано утримання такого автотранспорту  при кожній райадміністрації.

Начальник управління містобудування та архітектури ОДА Юрій Лукашев висловив спільну думку членів комітету доступності: «Обладнання міського пляжу засобами доступу для інвалідів має бути здійснено не в 2014 році, а до початку цього пляжного сезону. Переконаний, місто має ресурси для розв’язання цієї проблеми вже зараз». Директор департаменту містобудування та архітектури Запорізької міської обіцяв, що питання буде ще раз  переглянуто  щодо можливості прискорити цей процес.

На засіданні також  розглянуто питання  щодо внесення змін до деяких законів України щодо прав інвалідів та заходи, спрямовані на привернення уваги суспільства до проблем людей з обмеженими можливостями.

 

Довідково: у Запоріжжі проживає понад 32,2 тис. людей  з інвалідністю. З них 1,3 тис. пересуваються на візках, 1,2 тис.  мають вади слуху, 0,9 тис. – вади зору.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі