Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко: «Влада забезпечить журналістів гідними інформаційними приводами»

21 березня 2012 - 14:54

Голова обласної державної адміністрації Олександр Пеклушенко взяв участь у відкритті благодійного марафону «Журналістська співдружність», який започатковано за ініціативи обласної організації Національної Спілки журналістів України.

За словами голови обласної організації НСЖУ Наталі Кузьменко, мета заходу – надати допомогу ветеранам-журналістам, журналістам-інвалідам та сім’ям, в яких журналісти пішли з життя. За підсумками марафону планується на постійній основі надавати їм адресну допомогу.

- До обласної організації НСЖУ входять понад 100 журналістів-ветеранів, серед яких є і ветерани Великої Вітчизняної війни. Більшість з них живе у скрутних умовах і потребує матеріальної підтримки та допомоги на лікування, - зазначила Наталя Кузьменко.

Вітаючи журналістів зі стартом благодійного марафону, Олександр Пеклушенко зазначив, що роль журналістів величезна, і часто люди її просто недооцінюють.

- Враховуючи, скільки матеріалів я написав  та скільки було написано про мене, вважаю, що можу вас  називати колегами. Я б дуже хотів, щоб люди, які не розуміють самої сутності вашої професії, опинилися в незвичній ситуації. Щоб одного разу, прокинушись зранку, вони увімкнули телевізор, а перед ними був темний екран, увімкнули радіо - а там тиша, сіли за комп’ютер - а інтернету немає, пішли за газетою - а скринька порожня.  Гарантую, що проблема газу в порівнянні з цим була б мінімальною, тоді б люди оцінили вашу роботу  повною мірою. Значимість вашої професії – колосальна, ви робите світ цікавим, мобільним, яскравим, - зазначив Олександр Пеклушенко.

Також голова облдержадміністрації привітав Наталю Кузьменко з її нещодавним обранням на посаду голови обласної організації Національної Спілки журналістів України.

Очільник області повідомив журналістам, яким чином влада буде підтримувати засоби масової інформації поточного року.

- Цього року разом з облрадою ми запланували на видачу премій та проведення журналістських фестивалів 110 тис.грн. Це вперше виділяється така сума, і я щиро сподіваюся, що протягом року вона буде збільшена. Також можете не хвилюватися з приводу гідних інформаційних приводів: ми вас ними забезпечимо, навіть не сумнівайтеся!

Після виступу Олександр Пеклушенко разом з головою облради Павлом Матвієнком та міським головою Олександром Сіном зробили особисті благодійні внески для надання допомоги журналістам, які її потребують.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі