Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запоріжжі буде активізовано будівництво доступного житла

21 березня 2012 - 10:35

У Запоріжжі буде активізовано будівництво доступного житла

Заступник голови обласної державної адміністрації Олександр Дудка провів нараду з питань будівництва доступного житла в м. Запоріжжя.

На засіданні Кабінету Міністрів України Президент заявив, що з травня поточного року в країні почне працювати державна іпотека (програма кредитування під житлове будівництво). Планується, що вартість кредитів для населення складатиме не більше 2 % – 3%, решту компенсуватиме  держава. Строки погашення таких кредитів будуть розраховані на 10 – 15 років. У зв’язку з цим Олександр Дудка запропонував учасникам наради зупинитись на проблемних питаннях, які стають на перешкоді будівництву доступного житла в Запоріжжі. Про ситуацію із виконанням програми будівництва доступного житла поінформував директор Запорізького регіонального управління спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» Костянтин Попов. За його словами до списку об’єктів, які фінансуватимуться за програмою будівництва доступного житла у Запоріжжі, внесено тільки один об’єкт – будинок по вулиці Історична-Алмазна 73а/25.

- Незважаючи на те, що ця програма успішно працює в багатьох регіонах країни, в нашій  області, особливо у Запоріжжі, ми ніяк не приступимо до її активної реалізації, - відзначив К. Попов.

На переконання заступника голови обласної державної адміністрації, для того, щоб програма реально запрацювала на території Запоріжжя, необхідно, щоб органи місцевого самоврядування та підрядна організація, яка виконує будівельні роботи, зайняли більш активну позицію. Насамперед треба провести нараду з людьми, які перебувають на квартирному обліку, та роз’яснити їм переваги отримання житла за державною програмою. Крім того, до 27 березня необхідно підготувати заяву до міжвідомчої комісії при Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України щодо включення до списку об’єктів фінансування будинків високого рівня  готовності у Запоріжжі.

- Я не розумію, чому учасники процесу чекали цієї наради, щоб зробити необхідне – провести роз’яснювальну роботу серед населення та підготувати заяву до Міністерства. Ці питання лежать на поверхні, їх вирішення не потребує багато зусиль чи подолання перешкод. Це проста системна робота, яка вже давно має бути налагоджена між представниками Запорізької міської влади та Запорізьким домобудівним комбінатом, - наголосив заступник голови ОДА Олександр Дудка. Також посадовець доручив активніше долучитися до цієї роботи директору Запорізького регіонального управління державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву».

 

Довідково: станом на 10.03.2012  понад 13,1 тис. сімей перебувають на квартирному обліку за місцем реєстрації в Запоріжжі.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також