Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласна влада та молокопереробні підприємства готуються підписати меморандум

19 березня 2012 - 17:03

Обласна влада та молокопереробні підприємства готуються  підписати меморандум

Заступник голови обласної державної адміністрації Олександр Дудка провів  нараду щодо стану та перспектив цінової ситуації на ринку молока та молочних продуктів. Захід відбувся за участю представників провідних молокозаводів, які працюють на території регіону, -  ТОВ «ВО «Моліс», ПАТ «Новомиколаївський молокозавод», ПП «Молокозавод – ОЛКОМ» тощо.

Розпочинаючи нараду, представник обласної виконавчої влади висловив занепокоєння зниженням закупівельної ціни на молоко. Якщо  на початку січня молоко у селян приймали за ціною 2,82 – 3,80 грн.  за 1 кг продукту, то в лютому ціна складала вже 2,50 – 3,60 грн., а нині  ж коливається в межах від  1,77 грн. до 2,17 грн. Разом з тим, за даними обласного науково-дослідного центру продуктивності АПК, понад 78 % сировини на молокопереробні підприємства регіону надходить саме від населення.

- Ми розуміємо, що підприємство не може працювати собі у збиток, але якщо ми будемо й далі йти таким шляхом, в області не залишиться жодної корови, бо людям буде невигідно їх утримувати, - зазначив Олександр Дудка. – Тому вкрай необхідно знайти компроміс, який дозволить працювати і переробним підприємствам, і сільгоспвиробникам. Адже молочне скотарство – основа вашої сировинної бази, і в першу чергу, вам самим має бути вигідно відродження цієї галузі.

Для того, щоб не допустити у подальшому необґрунтованого зниження закупівельної ціни на молоко, обласна державна адміністрації розробила проект меморандуму, який узгодить дії між владою та бізнесом на ринку молока та молочних продуктів. З проектом цього документа під час наради й ознайомилися представники молокопереробних підприємств. Найближчим часом вони мають підготувати свої пропозиції до меморандуму щодо встановлення економічно обґрунтованої закупівельної ціни на молоко.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

«Війна – це тимчасово, знання – це назавжди»: в Запорізькій області продовжується будівництво «підземних» шкіл

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 04.08.2024

Впродовж доби окупанти 498 разів ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 892-го дня війни

Запорізька область продовжує співпрацю з Global Empowerment Mission Ukraine

Когенераційні установки для котелень та дизельні генератори для водопровідних станцій: Запоріжжя готується до складного опалювального сезону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 03.08.2024

Впродовж доби окупанти 460 разів били по 11 населених пунктах Запорізької області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 891-го дня війни

Найкращі практики з надання адмінпослуг: керівники ЦНАП обмінялись досвідом

В Запоріжжі відбулося регіональне засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України

Фахівцям із супроводу ветеранів війни – бути: Уряд ухвалив відповідну постанову