Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

З початку року в області зафіксовано два випадки часткового відключення територій від газопостачання

19 березня 2012 - 15:06

З початку року в області зафіксовано два випадки часткового відключення територій від газопостачання

Протягом зимового сезону 2011-2012 років область була забезпечена безперебійним газопостачанням. За цей час сталося два випадки часткового відключення територій від газопостачання, наслідки яких були оперативно ліквідовані, постраждалих  не було.

Про це повідомив в.о. голови правління ПАТ «Запоріжгаз» Дмитро Нікіфоров у ході апаратної наради в облдержадміністрації.

- Через різке зниження температури на території області завчасно була проведена робота з підвищення тиску газу на всі газорозподільні станції, що забезпечило безаварійне газопостачання області та відсутність скарг споживачів на недостатність газу. Для забезпечення постійного під’їзду аварійних та експлуатаційних бригад до пунктів регулювання тиску газу ми щодня моніторили метеоумови та стан доріг, - повідомив Дмитро Нікіфоров.

За словами посадовця, протягом цього періоду в засобах масової інформації проводилась постійна роз’яснювальна робота щодо безпечного використання газу з метою запобігання нещасних випадків.

З початку року в області сталося два випадки часткового відключення населених пунктів від газопостачання.

Так, 27 січня у м.Запоріжжя по вул.Передаточна на ГРП-183 внаслідок спрацювання запобіжно-замочного клапану було припинено газозабезпечення 532 приватних житлових будинків. Газ не подавався вісім годин, що ніяким чином не відобразилося на стані систем теплозабезпечення будинків.

Ще один випадок припинення газозабезпечення виник 28 лютого у м.Бердянськ: внаслідок пошкодження газопроводу та потрапляння до нього грунтових вод було відключено від газопостачання 13 багатоквартирних будинків, а це - 641 квартира. Через складні погодні умови для якнайшвидшого відновлення газопостачання було побудовано тимчасовий газопровід. Повний ремонт та поновлення газопостачання  завершено 2 березня.

В обох випадках постраждалих не було, за весь період несприятливих погодних умов нещасних випадків при використанні газу не зафіксовано.

Що  стосується розрахунків споживачів за спожитий газ, ситуація залишається складною. Борг населення станом на 15 березня становить 171,1 млн.грн., його зростання зумовлено значним зниженням температури у січні-лютому поточного року. Борг бюджетних організацій складає 9,6 млн.грн., найбільший боржник – обласна клінічна дитяча лікарня, заборгованість якої складає 900 тис.грн.

Голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко зазначив, що наразі головне питання – це забезпечення безпечного газопостачання.

- Найбільше мене хвилює питання безпеки. На жаль, у багатьох будинках живуть люди, які ведуть асоціальний спосіб життя, і нерідко вони використовують газ не за призначенням, створюючи небезпечну ситуацію. Крім того, знаю з власного досвіду, що люди, потрапляючи у критичну ситуацію, рогублюються та забувають навіть прості номери екстреної допомоги. Тому потрібно на кожному під’їзді встановити табличку з написом про те, що при витоку газу слід дзвонити на номер «104», - зазначив Олександр Пеклушенко.

Також очільник області звернув увагу учасників наради на те, що багато людей зараз переходять на автономне опалення, найчастіше – у невеликих містах, і на це теж варто звернути особливу увагу.

Олександр Пеклушенко доручив начальнику Державної інспекції промислової безпеки та охорони здоров’я у гірничій промисловості та на об’єктах підвищеної небезпеки територіального управління Держгірськпромнагляду в Запорізькій області Віктору Назаренку якнайчастіше проводити перевірки, інформувати населення, проводити виїзні збори з населенням. Також він пообіцяв, що обласна влада допоможе з поширенням усієї необхідної  інформації в ЗМІ.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

«Війна – це тимчасово, знання – це назавжди»: в Запорізькій області продовжується будівництво «підземних» шкіл

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 04.08.2024

Впродовж доби окупанти 498 разів ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 892-го дня війни

Запорізька область продовжує співпрацю з Global Empowerment Mission Ukraine

Когенераційні установки для котелень та дизельні генератори для водопровідних станцій: Запоріжжя готується до складного опалювального сезону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 03.08.2024

Впродовж доби окупанти 460 разів били по 11 населених пунктах Запорізької області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 891-го дня війни

Найкращі практики з надання адмінпослуг: керівники ЦНАП обмінялись досвідом

В Запоріжжі відбулося регіональне засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України

Фахівцям із супроводу ветеранів війни – бути: Уряд ухвалив відповідну постанову