Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко: «Допомагати військовослужбовцям – святий обов’язок обласної влади»

22 лютого 2012 - 16:52

Напередодні Дня захисника Вітчизни, який святкується 23 лютого, у концертному залі ім.М.Глінки відбулися урочистості, де військовослужбовців привітав голова обласної державної адміністрації Олександр Пеклушенко.

У заході взяли участь представники обласної та міської влади, депутатського корпусу, духовенства, обласного військового комісаріату, військових частин та учбових закладів, ветерани війни та батьки військовослужбовців.

Олександр Пеклушенко зазначив, що українська армія переживає зараз не найкращі часи, але висловив переконання, що  найближчим часом  відбудуться  великі зміни.

- Треба визнати, що сьогодні армія переживає складні часи. Перш за все це пов’язано з її матеріально-технічним забезпеченням. Але, за словами Президента України Віктора Януковича,  найближчим часом буде розроблена концепція радикального та ефективного реформування української армії. Пріоритетом цієї реформи стане укріплення кадрового потенціалу збройних сил, вирішення соціальних проблем військовослужбовців та їхніх родин, упровадження нових підходів до ресурсного та матеріально-технічного забезпечення військ, модернізація військової техніки Цього року держава виділяє Міністерству оборони України 16,4 млрд.грн., збільшення фінансування передбачено фактично за всіма статтями оборонного бюджету, - зазначив Олександр Пеклушенко.

Також очільник області повідомив, що у поточному році на розвиток озброєння та військової техніки передбачено 2 млрд. 343 млн.грн., що вдвічі більше, ніж минулого року. Майже мільйон гривень буде спрямовано на відновлення боєздатності, модернізацію та закупівлю військово-повітряної техніки. Значно більше коштів передбачено на підготовку Збройних Сил України – 726,4 млн.грн., на будівництво житла для військовослужбовців – 500 млн.грн., у два з половиною раза збільшена грошова винагорода українським миротворцям – до рівня таких армій держав Центральної Європи.

У цілому ж, у порівнянні з бюджетом 2011 року, в оборонному бюджеті на 2012 рік фінансування військового відомства збільшено більше ніж на 2 млрд.грн.

- Обласна влада бере на себе зобов’язання надавати допомогу не тільки підшефним військовим частинам та підрозділам, але й допомагати у розв’язанні будь-яких питань, з якими до нас будуть звертатися військовослужбовці. Це не просто наше завдання, це наш святий обов’язок! – запевнив Олександр Пеклушенко.

Після вітального слова голова облдержадміністрації нагородив грамотами ОДА кращих військовослужбовців області за значні досягнення у бойовій, мобілізаційній підготовці, за високу професійну майстерність, зразкове виконання службових обов’язків.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі