Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Реформи у сфері житлово-комунального господарства

Наша мета – створення та підтримка конкурентного середовища в сфері благоустрою області

13 лютого 2012 - 14:27

Про це наголосив перший заступник начальника управління житлово-комунального господарства Запорізької облдержадміністрації Шахов М.В. на засіданні «Круглого столу» робочої групи «Регіональний економічний розвиток»  Комітету економічних реформ  у Запорізькій області, яке проходило 10 лютого 2012 р. На засіданні робочої групи розглядались такі актуальні для області питання, як реформування житлово-комунального господарства в частині благоустрою, прибирання території, поводження з твердими побутовими відходами та будівництва полігонів та сміттєпереробних заводів. До участі у засіданні були залучені керівники підприємств, які мають безпосереднє відношення до цієї галузі («Елуад», «Гранік», «Придніпровська залізниця», «Запорізький облавтодор» і т.д.), а також міські голови міст обласного значення, голови райдержадміністрацій.

 Під час проведення «Круглого столу» було зазначено ряд проблем, які мають місце в області на сьогодні. Серед них: приналежність територій при здійсненні прибирання, очищення та благоустрою, а також велика різниця в тарифі на вивіз сміття. Так, у м. Енергодар він складає 24,7 грн.,  в той час, як в Мелітопольському районі за такі послуги населення сплачує 58,50 грн.

- З метою впорядкування даних послуг, підвищення їх якості, пропонується визначити єдиного їх виконавця або у всьому населеному пункті, або у межах районів, мікрорайонів. Вживання подібної практики дозволить підвищити відповідальність конкретного виконавця послуги, а також створити ринок, а, отже, конкуренцію, що зрештою повинно відбитися на якості і вартості послуг, - зазначив Шахов М.В.

За результатами засідання «Круглого столу» було прийняте рішення про надання членами робочої групи та головами райдержадміністрацій пропозицій щодо поділу територій області на ділянки для акумулювання сміття в єдиному місці, та пропозиції щодо внесення змін до діючого законодавства України в сфері благоустрою та поводження з твердими побутовими відходами.

В свою чергу, управління житлово-комунального господарства райдержадміністрації взяло на себе обов’язки по узагальненню поданих пропозицій та підготовці на їх основі звернення до Мінрегіонбуду України.

 

Читайте також

Незламний запорізький бізнес продовжує працювати під час війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 01.09.2024

Впродовж доби окупанти 164 рази били по 10 населених пунктах Запорізької області.

«Шаную воїнів, біжу за Героїв України»: Запоріжжя вшанувало пам'ять полеглих воїнів патріотичним забігом

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 31.08.2024

Впродовж доби окупанти 221 раз били по 10 населених пунктах Запорізької області.

Як заклади освіти дотримуються заходів безпеки: результати інспекції ДСНС та Національної поліції

Україна має майбутнє: Запорізький національний університет розпочав новий навчальний рік урочистою посвятою першокурсників

Очне навчання в садочках, школах, профтехах та коледжах: Запорізька область готова до нового навчального року

Запорізькі підприємці отримають майже 77 млн грн на розвиток бізнесу за програмою «Власна справа»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 30.08.2024

Навчання та гуртки в укритті: Запорізька санаторна школа-інтернат № 7 готується до повернення дітей у класи