Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Всі служби, які відповідають за життєзабезпечення територій перебувають у режим підвищеної готовності

10 лютого 2012 - 15:51

Всі служби, які відповідають за життєзабезпечення територій перебувають у режим підвищеної готовності

Всеукраїнську селекторну нараду з питань забезпечення життєдіяльності країни в умовах аномальних похолодань провів Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Анатолій Близнюк. У запорізькій селекторній студії ВАТ «Укртелеком» працював заступник голови обласної державної адміністрації Петро Гончарук. Захід відбувся за участю Запорізького міського голови Олександра Сіна.

Відкриваючи нараду, Анатолій Близнюк повідомив, що низька температура повітря збережеться в країні ще мінімум 5-6 діб. Тож всі служби, які відповідають за життєзабезпечення територій, мають бути наготові та оперативно реагувати у разі виникнення будь-яких надзвичайних ситуацій. За інформацією урядовця, нині в країні працює 276 аварійно-рятувальних бригад. Крім того, понад 4 тис. бригад забезпечують сталу роботу систем комунального господарства.

- Ми вдячні кожному, хто працює зараз на вулиці – розчищає дороги, ліквідує наслідки аварій чи забезпечує обігрів та харчування людей. Однак, необхідно усвідомлювати, що з настанням відлиги роботи не стане менше. Як свідчить практика, з першим потеплінням кількість аварій у сфері комунального господарства не зменшується, - зазначив Анатолій Близнюк. Враховуючи це, представники обласної виконавчої влади мають взяти на особистий контроль проведення аналізу найбільш проблемних ділянок  тепло-, водо- та електромереж. Також потребує відповідного реагування з боку керівників регіонів ситуація із дисципліною розрахунків за спожитий газ.

Як підкреслив урядовець, середній по країні рівень розрахунків всіх категорій споживачів за блакитне паливо не перевищує 25%.

- Зрозуміло, що в такі морози ми не маємо права відключити воду чи газ населенню. Тож ви повинні посилити  проведення роз’яснювальної роботи з людьми. Донесіть до них, що до кожного 7 числа наступного місяця ми маємо розрахуватись за використаний газ з РФ, де нікого не цікавить, що у нас були сильні морози чи якість інші проблеми, - наголосив М. Близнюк.

Стосовно ситуації у Запорізькому регіоні заступник голови облдержадміністрації Петро Гончарук повідомив, що рівень розрахунків протягом опалювального сезону 2011-2012 років складає 47 %. Щодо погодних умов ситуація залишається складною, але контрольованою. Поки що не розчищені дороги до трьох населених пунктів, але на ці проблемні ділянки вже направлено 50 одиниць техніки, які мають розчистити проїзд вже до вечора. Загалом в області працює 209 аварійно-рятувальних бригади.

- Всі служби працюють у режимі підвищеної готовності. Налагоджений зв’язок з тими, хто безпосередньо на територіях ліквідує наслідки погодних умов. У разі виникнення ускладнень інформація одразу надходить до обласної державної адміністрації та розглядається на засіданні оперативного штабу з ліквідації наслідків негоди, - поінформував урядовця заступник голови ОДА.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня