Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Для забезпечення жителів Стульневого питною водою Придніпровська залізниця передасть водовід сільській раді

8 лютого 2012 - 15:14

Для забезпечення жителів Стульневого питною водою Придніпровська залізниця передасть водовід сільській раді

Для подальшого водозабезпечення жителів села Стульневе Чернігівського району сільська рада має прийняти на баланс водовід, який зараз знаходиться у властності ДП «Придніпровська залізниця». Підприємство готове виділити кошти у розмірі 300 тис.грн. на ремонт 50% магістралі, але сільська рада не хоче приймати водовід у власність.

Для вирішення цього питання заступник голови обласної державної адміністрації Петро Гончарук зібрав нараду за участю представників ДП «Придніпровська заліниця», керівництва Чернігівської райдержадміністрації та управління житлово-комунального господарства ОДА.

- Водопостачання населення здійснюється через водовід, який належить «Придніпровській залізниці». Стан водоводу дуже поганий, він будувався ще на початку 1970-х років, тож вимагає ремонту. Керівництво залізниці запропонувало передати водовід у власність сільської ради, створити у селі комунальне підприємство, яке б займалося водопостачанням населення. Враховуючи, що у сільської ради немає коштів на ремонт водоводу, «Придніпровська залізниця» запропонувала виділити 300 тис.грн. на ремонт половини магістралі. Спочатку наче була знайдена спільна мова, але зараз сільська рада не приймає відповідне рішення, - окреслив ситуацію начальник управління житлово-комунального господарства ОДА Дмитро Свіркін.

В.о.начальника Запорізького будівельно-монтажного управління ДП «Придніпровська залізниця» Олександр Сокол підтвердив готовність підприємства  виділити 300 тис.грн. на ремонт частини магістралі, але зауважив, що для початку робіт «Придніпровська залізниця» чекає на рішення сільської ради та, для гарантії, - на підтримку Чернігівської райдержадміністрації.

Голова Чернігівської райдержадміністрації Аркадій Брус запевнив: при умові передачі водоводу у власність сільської ради проблем не буде, тож треба сміливо погоджуватися на пропозицію «Придніпровської залізниці».

- Ми  розуміємо, що у сільської ради немає 300 тис.грн. на ремонт магістралі, але цього року для нашого району передбачено 5 млн.грн. державних дотацій, з яких ми можемо виділити цю суму, і сільська рада забуде про проблеми з водопостачанням як мінімум на найближчі 20 років. Крім того, сільська рада не має створювати окреме комунальне підприємство: достатньо заключити договір з чернігівським комунальним підприємством і цим взагалі зняти питання, - зазначив Аркадій Брус.

Петро Гончарук переконаний: сільському голові Олександру Андрусенку просто треба пояснити, що сільська рада нічим не ризикує, приймаючи на свій баланс водовід.

- Цілком зрозуміло, що він не хоче брати на себе таку відповідальність, тож наше завдання – довести, що ми будемо займатися цим питанням всі разом. До того ж, завдяки ремонту водоводу в первпективі ми зможемо говорити про проведення питної води до сусідніх сіл, - зазначив Петро Гончарук.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі